Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ženu aj maloleté deti bil rukami aj palicou. Po poslednej bitke prišla o dieťa
Zdielať na

Ženu aj maloleté deti bil rukami aj palicou. Po poslednej bitke prišla o dieťa

MEDZILABORCE / Svoju ženu bil rukami aj palicou tak brutálne, že ju museli hospitalizovať. Jej 38-ročného manžela policajti obvinili z týrania. Krutý mal byť podľa obvinenia aj k trom malým deťom. Najsmutnejšie je, že tehotná manželka podľa miestnych po poslednom útoku prišla o bábätko.

Neľudské správanie zo strany otca a partnera trvalo podľa polície vyše 20 rokov. "Niekto hovorí, že je to pravda, že ju bil niekto hovorí, že nie. Neviem," povedala miestna obyvateľka. Tridsaťosemročný muž bezdôvodne fyzicky napádal svoju tridsaťšesťročnú manželku aj tri deti vo veku 12, 9 a 2 roky.

"Žene vulgárne nadával, bil ju rukami i palicou. Ani jeho deti neunikli krutému správaniu otca, bil ich, vypínal im televízor, kričal na nich a vyháňal ich z bytu," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Jana Ligdayová. "Nie je to pravda, on by to nezrobil ani deti nebil," vyjadril sa sused. Miestni obyvatelia rodinu poznajú, no o násilnostiach, ktoré sa diali za dverami bytu sa im hovorilo ťažko. "Ona je taká dosť mlčanlivá, že nehovorila nič nikomu," uviedla miestna obyvateľka. Aj mestská polícia pravidelne eviduje v tejto lokalite viaceré fyzické útoky, aj medzi partnermi. 

"Hádky prerastajú do vážnejších konfliktov, ktoré potom končia nebezpečným vyhrážaním, bitkou alebo týraním," opísal náčelník mestskej polície, Martin Dimun. Po poslednej bitke to už zašlo tak ďaleko, že žena skončila v rukách lekárov. Podľa miestnych obyvateľov a informácií TV JOJ čakala bábätko, o ktoré, žiaľ, prišla. "Pacientka bola privezená rýchlo zdravotnou službou, po krátkej hospitalizácii bola prepustená do domácej liečby," uviedla hovorkyňa siete nemocníc, Jana Fedáková. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre zločin týranie blízkej a zverenej osoby. Agresora umiestnili do cely policajného zaistenia. Bol podrobený dychovej skúške na alkohol, jej výsledok dosiahol hodnotu takmer dve promile. "Vyšetrovateľom bolo mužovi vznesené obvinenie z uvedeného zločinu, zákon stanovuje trest odňatia slobody na tri až pätnásť rokov," doplnila hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy