Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováka mal zabiť jeho najlepší kamarát. Obžalovaný ale prekvapil celú súdnu sieň
Zdielať na

Slováka mal zabiť jeho najlepší kamarát. Obžalovaný ale prekvapil celú súdnu sieň

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA / Pražský súd začal pojednávať prípad vraždy Slováka, ktorého mal podľa obžaloby brutálne zabiť jeho najlepší kamarát. Ten sa pri policajnom vyšetrovaní priznal. Dohoda o vine a treste sa neuskutočnila. Údajný vrah zmenil výpoveď.

Jan Bém (24) predstúpil pred senát pražského súdu. Čakala sa dohoda so štátnym zástupcom. U policajného výsluchu sa priznal k vražde svojho slovenského kamaráta a mohol padnúť rozsudok.

Obžalovaný ale prekvapil celú súdnu sieň

"Obžalovaný popiera vraždu," informuje obhajca Martin Sadílek. Bolo to pred rokom a pol, kedy sa najlepší kamaráti opili a Bém podľa svojho pôvodného priznania na polícii a tiež podľa verzie žalobcu, kamaráta napadol.

Podľa obžaloby ho vrah škrtil šnúrkou

Myslel si, že je mŕtvy a telo pohodil pri potok. Lenže škrtením Slovák o život neprišiel, utopil sa v kanále. Telo vyplavila čistička odpadových vôd o niekoľko kilometrov ďalej. Policajti identifikovali Slováka a Béma zatkli. Ten ale pred súdom túto verziu poprel, priznal konflikt, ale rozhodne nie premyslenú chladnokrvnú vraždu.

K falošnému priznaniu ho vraj donútili kriminalisti za nižší trest

To ale odmieta štátny zástupca, obžalovanému by totiž hrozilo za zabitie maximálne dvanásť rokov, sadzba za obzvlášť brutálnu vraždu je až doživotie. Na dohodu tak nepristúpil. Súd sa bude zaoberať dôkazmi

Bém svoju obeť okradol 

Bém priznal, že svoju obeť olúpil o mobil, kartu na ktorú skúsil vybrať peniaze, vykradol mu byt. Potom volal niekoľkokrát s matkou syna, že je v poriadku, len niekde cestuje.

Súd je naplánovaný do štvrtka, rozsudok môže zrejme padne počas mája. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy