Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragická nehoda na R2: O život prišla jedna osoba, cesta bola v oboch smeroch uzatvorená
Zdielať na

Tragická nehoda na R2: O život prišla jedna osoba, cesta bola v oboch smeroch uzatvorená

Archívne video

ŽIAR NAD HRONOM / Tragická nehoda sa stala na výjazde zo Žiaru nad Hronom v smere na Handlovú. Po zrážke s kamiónom začalo horieť osobné auto. Uhasiť sa ho podarilo okoloidúcim vodičom, no 73 ročný muž, ktorý auto šoféroval, zraneniam podľahol na mieste.

73-ročný vodič osobného auta zrejme cestoval domov do Prievidze. Nehoda sa stala na výjazde zo Žiaru nad Hronom. Na relatívne prehľadnom úseku cesty zo zatiaľ neznámych príčin prešiel do protismeru. 53-ročný kamionista videl, ako sa auto rúti priamo naňho, nevie si vysvetliť čo sa mohlo stať.

"Začal som brzdiť a náraz, buchot, koniec. No neviem, neviem - možno zaspal, možno choroba," povedal vodič kamióna.

"Vodič osobného auta prešiel z neznámych príčin do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim kamiónom. Auto sa po náraze vznietilo a kamión skončil v priekope,"
uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Boli sme vyslaní k dopravnej nehode osobného a nákladného vozidla s následným požiarom,"
informoval na mieste nehody hasič Jozef Ďurča.



Oheň sa podarilo uhasiť okoloidúcim vodičom, ktorí mali v autách hasiace prístroje. Vodičovi však už pomôcť nemohli. Jeho bezvládne telo bolo zakliesnené pod kusmi pokrčených plechov. Zraneniam podľahol na mieste.

"Vodič osobného auta nejavil známky života, druhý  vodič nákladného automobilu bol ľahko zranený. Vodiča osobného vozidla sme vyslobodili pomocou hydraulického náradia,"
dodal Ďurca.

Frekventovaný obchvat žiaru nad hronom po nehode úplne uzavreli, cesta bola neprejazdná niekoľko hodín. Kamión, ktorý viezol dosky z Estónska do Banskej Bystrice, zostal po nehode doslova zapichnutý vo svahu. 53-ročný kamionista prešiel vyše 1700 kilometrov, nehoda sa stala tesne pred cieľom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy