Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Starí rodičia mali týrať svoje vnúčatá. Deti mali nútiť piť a fajčiť, jedno z nich malo na tele popáleniny
Zdielať na

Starí rodičia mali týrať svoje vnúčatá. Deti mali nútiť piť a fajčiť, jedno z nich malo na tele popáleniny

VEĽKÁ LOMNICA / Starí rodičia z Veľkej Lomnice mali týrať svoje vnúčatá. Kežmarský vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie voči obom za zločin týrania blízkej alebo zverenej osoby. Deti mali nútiť piť a fajčiť. Jedno z nich malo na tele popáleniny. Susedia aj zať sú na strane starých rodičov. Nevedia si vysvetliť, ako mohlo dôjsť k takým obvineniam a sú presvedčení o tom, že ide o omyl.

Starí rodičia štyroch detí radikálne odmietajú tvrdé obvinenia, ktoré voči ním vzniesol vyšetrovateľ. "Starí spôsobovali vnúčatám psychické a fyzické utrpenie. V stave opitosti im odopierali jedlo, bili ich, vulgárne im nadávali a hádzali do nich kamene," informovala o prípade policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

"To nie je pravda, na to sú svedkovia," obhajuje sa starý otec Július Čonka. Deťom mali dokonca spôsobiť aj popáleniny, no podľa nich je všetko úplne inak. "Oni sa popálili u neho," ukázala na otca deti stará mama Viera Čonková. "Ja som išiel len po vodu, on sa popálil, keď bol pri peci, on mi to ani neukázal," poznamenal otec. 

Otec býva v inom dome ako starí rodičia, prišiel pred Vianocami z väzenia. Bol tam pre zanedbanú starostlivosť. Mama detí je stále za mrežami pre ten istý skutok. Ich štyri deti sú umiestnené v zariadení a občas chodia domov. Ďalšie vnúčatá majú ale starí rodičia v opatere. "Keby som bola týrala tieto deti, tak potom prečo nie sú aj tieto deti týrané, čo mám do opatery," argumentuje stará mama.

Susedia aj zať sú na strane Čonkovcov. Nevedia si vysvetliť, ako mohlo dôjsť k takým obvineniam a sú presvedčení o tom, že ide o omyl. "Deti, čo hovoria, to nie je pravda," vyjadril sa otec. 

Pre toto vážne obvinenie teraz čaká starých rodičov súd, no sú odhodlaní dokázať svoju nevinu. "Nebudeme sedieť za krivé obvinenie," dodala stará mama. "Ak sa im vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov," upresnila policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy