Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Zistenia TV JOJ: Ex-miss Danielu Kralevich obvinili v prípade úmrtia 18-ročnej Vietnamky Linh
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Ex-miss Danielu Kralevich obvinili v prípade úmrtia 18-ročnej Vietnamky Linh

BRATISLAVA / Danielu Kralevich obvinili. Ex-misska a módna návrhárka koncom septembra zrazila mladú študentku na priechode pre chodcov. Osemnásťročná Vietnamka Linh bola na mieste mŕtva. Nehoda od začiatku vyvolávala množstvo otáznikov. Do prípadu sa neskôr zaangažoval aj generálny prokurátor. Polícia sa k nemu stále nevyjadruje. Viac informácií však poskytla krajská prokuratúra.

Bratislava, Tomášiková ulica 24. september. 18-ročná maturantka Linh prechádzala cez priechod pre chodcov, keď ju zrazila na luxusnom Range Roveri bývalá miss Daniela Kralevich. Mladá vietnamka bola na mieste mŕtva. Podľa svedkov mala slúchadlá v ušiach. Dlhé mesiace o prípade rodina nebohej nemala žiadne informácie. Šoférke dokonca nezobrali ani vodičský preukaz.

Do prípadu sa neskôr obul aj Generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý zistil viaceré pochybenia. Napríklad neprimeranú dĺžku znaleckého dokazovania či pasivitu dozorujúceho prokurátora.

"Chceme mať spravodlivý súdny proces. Aby to, čo sa stalo, bolo spravodlivo posúdené," povedal predseda Vietnamskej komunity na Slovensku Nguyen Kim Dang.

Je to viac ako pol roka od tragickej nehody pri ktorej prišla mladá študentka Linh, niekde v týchto miestach o život. V prípade konečne nastal posun.  Podľa informácií TV JOJ Kralevich obvinili, no polícia napriek tomu o prípade stále mlčí.



Na obvinenie sme sa pýtali na krajskom riaditeľstve v Bratislave. Vyšetrovateľ, ale o prípade drží pomyselného bobríka mlčanlivosti.

"Vzhľadom na štádium prípravného trestného konania, ktoré je neverejné, ako aj z dôvodu, aby nedošlo k sťaženiu či zmareniu prebiehajúceho vyšetrovania, bližšie informácie k tomuto prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," informovala hovorkyňa krajskej polície v Bratislave Veronika Martiniaková.

Menej skúpa na slovo bola ale krajská prokuratúra v Bratislave. Tá pre TV JOJ potvrdila, že Daniela Kralevich je obvinená a dokonca by mala prísť aj o vodičák.

"Uznesením z dňa 22.3.2021 bolo v uvedenej trestnej veci vznesené obvinenie pre prečin usmrtenia podľa §149 ods. l, ods. 2 písm. a) Trestného zákona s poukazom na § 138 písm. h) Trestného zákona (trestná sadzba trestu odňatia slobody na dva roky až päť rokov), aktuálne dozorový prokurátor disponuje operatívnou informáciou o pokyne vyšetrovateľa PZ príslušnému policajtovi DI na zadržanie vodičského oprávnenia," konštatuje v stanovisku prokuratúra.

"Jediné, čo by sme naozaj chceli je, aby sa to čo najskôr uzavrelo, aby tá spravodlivosť proste už bola dosiahnutá, aby sestra už mohla v pokoji odpočívať," povedala sestra nebohej Linh.

Reakciu sme chceli získať aj od samotnej obvinenej Kralevich. Telefón nám nedvíhala a neodpovedala ani na SMS správu.

Najčítanejšie správy