Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chceli ich okradnúť o tisíce, no nedali sa. Dve seniorky z Kežmarku môžu byť inšpiráciou aj pre vás
Zdielať na

Chceli ich okradnúť o tisíce, no nedali sa. Dve seniorky z Kežmarku môžu byť inšpiráciou aj pre vás

KEŽMAROK / Dve seniorky z Kežmarku sú dôkazom toho, že ani starší ľudia sa nemusia stať obeťami podvodníkov. Od oboch žien nezávisle od seba chceli klamári vylákať tisíce eur. Dôchodkyne sa nedali, o peniaze neprišli.

Podvod začal klasicky - telefonátom, v ktorom muž tvrdil, že je zdravotnícky pracovník. Pani tak oslovil menom a priezviskom a povedal jej, že jej syn je chorý, leží na pľucnej ventilácií a neodkladne potrebuje liek. Konkrétne injekciu v hodnote 10 000 eur.

Pani Anna odpovedala mužovi, že peniaze nemá. Ten ale pohotovo reagoval, že jej pošle taxík, ktorý ju odvezie do banky. Nakoniec však nečakal, že sa 81 ročná žena oklamať nedá. Nazvala ho podvodníkom a hovor ukončila. Následne zavolala synovi a ten bol v poriadku.

"Ide o krásny príklad, že napriek zlej správe, ktorú jej páchateľ uviedol, zachovala chladnú hlavu a nenechala sa oklamať," skonštatovala policajná hovorkyňa  Jana Ligdayová.

Napriek tomu, že sme Vám chceli priniesť osobné svedectvo pani Anny, dozvedeli sme sa smutnú správu, že už nie je medzi nami. Jej odvaha však neostane zabudnutá, rovnako ako odvážny skutok ďalšej Kežmarčanky.

Ani tá sa pred vyše 2 rokmi nedala oklamať. Neuverila telefonátu o nehode jej syna, pri ktorej sa malo zraniť dieťa. Chceli od nej 3 000 eur, dokonca zahrali aj to, že jej syn telefonuje z nemocnice s poraneným jazykom. Lenže prišla od šikovnej pani otázka. "Spýtala som sa, povedzte mi, kedy ste sa narodili? A bolo ticho," povedala oklamaná Kežmarčanka.

Žena hneď zavolala synovi a všetko bolo v poriadku. Napriek úskaliam sa ale nedajte oklamať. Rovnako ako tieto dve seniorky a to jednoduchým overením - telefonátom príbuzným.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy