Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO zo záchrany troch mladíkov na splave: Nikto z nich neprežil
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO zo záchrany troch mladíkov na splave: Nikto z nich neprežil

ČESKÁ REPUBLIKA / U našich susedov, presnejšie vo Frýdlante nad Ostravicí, sa spamätávajú z jedného z najtragickejších dní svojej histórie. Na splave sa tam utopili traja mladíci. Hasiči zverejnili dramatické video pokusu o ich záchranu.

"My sme po príjazde na miesto udalosti pokračovali ešte ​necelých sto metrov peši," vyjadril sa veliteľ zásahu Jan Kozel. V našom hlavnom videu si môžete pozrieť doteraz nezverejnené autentické zábery z kamery, ktorú mal na prilbe veliteľ zásahu. Pre televíziu JOJ veliteľ opísal celú kritickú situáciu - a to od momentu keď spoločne s kolegami pribehol k splavu, v ktorom sa topili traja mladíci. "Jedného z našich hasičov sme uviazali na lano, nechali sme ho skočiť do vody a pomaly sme ho ťahali k brehu. Išlo o náš rýchly prieskum, či sa takto nepodarí niektorú z osôb nájsť a následne vytiahnuť," povedal Kozel.

Všetky tri obete boli v príbuzenskom vzťahu. Išlo o mladíkov, ktorí mohli mať okolo 20 rokov. Jeden z nich sa utopil na mieste, druhý zomrel pri oživovaní záchranárom v sanitke a tretieho našli až v sobotu pomocou vrtuľníka pod ďalším splavom. "Zapojené boli desiatky policajtov a policajných potápačov," uviedla policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková.

Mladé životy však mohli byť paradoxne zachránené včas. Pri splave, ktorý si už v minulosti zobral životy niekoľkých ľudí, boli totiž pripevnené záchranné laná a kruhy. Tie ale podľa miestnych neustále niekto kradne. Na mieste sa tiež mali nájsť prázdne fľaše od alkoholu. Aj tým sa bude polícia zaoberať, vyšetrovanie zaberie týždne až mesiace. "K veci boli privolaní súdni znalci. Policajti teraz vykonávajú všetky procesné úkony," dodala Jiroušková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy