Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rušná noc vo Zvolene: Muž pod vplyvom alkoholu začal strieľať
Zdielať na

Rušná noc vo Zvolene: Muž pod vplyvom alkoholu začal strieľať

ZVOLEN / Na čerpacej stanici na výjazde z mesta sa neskoro večer niekoľkými výstrelmi skončil konflikt. Zbraň použil starší muž pod vplyvom alkoholu. Vystrelil po kamióne na parkovisku, v ktorom sedel rumunský vodič.

Streľba sa ozvala z parkoviska na čerpacej stanici, na výjazde zo Zvolena. Rumunský kamionista na pumpe natankoval, no zakrátko sa podľa svedkov medzi nim a 66-ročným Zvolenčanom strhla slovná potýčka. Tá vyvrcholila streľbou. Muž mal pred potyčkou pri sebe krátku guľovú zbraň, no a podľa polície ju mal v legálnej držbe.

Niekoľkokrát pritom na kamión vystrelil. Rumunský kamionista sa v kabíne pred útočníkom ukryl. Našťastie ani jedna zo striel kamión nezasiahla. V opačnom prípade to mohlo skončiť tragédiou.

"Na mieste verejnosti prístupnom na parkovisku pri čerpacej stanici vystrelil z krátkej guľovej zbrane na kamión, v ktorom sa nachádzal vodič," priblížila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 


66-ročný muž z miesta ušiel. Policajti boli na mieste, kde k streľbe došlo niekoľko hodín a zaisťovali všetky stopy. Muža, ktorý strieľal zakrátko zadržali. Urobili uňho aj domovú prehliadku.

"Keďže strela vozidlo minula nikoho nezranil a nespôsobil žiadnu škodu, po vykonaní procesných úkonov bol obvinený zo zadržania prepustený a polícia prípad ďalej vyšetruje," dodala policajná hovorkyňa Faltániová.

Čo bolo predmetom hádky medzi mužmi na čerpacej stanici polícia zatiaľ nezverejnila. Ešte tak nie je známe, čo viedlo k streľbe. 66-ročný Zvolenčan, ktorý sa so zbraňou rozhodol riešiť spor sa nevyhne trestnému stíhaniu.

 "Polícia vo Zvolene obvinila 66-ročného muža z prečinu výtržníctva," uzavrela hovorkyňa Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy