Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hyenizmus na Covid oddelení: Zlodej okradol sestričky vo chvíli, keď sa starali o pacientov
Zdielať na

Hyenizmus na Covid oddelení: Zlodej okradol sestričky vo chvíli, keď sa starali o pacientov

ČESKÁ REPUBLIKA / Vážny prípad ľudského hyenizmu riešia kriminalisti u našich susedov. Zlodej okradol sestričky nemocnice v Náchode, ktoré sa v tej chvíli starali o pacientov s koronavírusom vo vážnom stave.

Cez deň, aj noc sa starajú na Jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Náchode o pacientov s Covidom-19 v tom najhoršom stave. Zachraňujú životy ľuďom na pľúcnej ventilácii. Reč je o ôsmich zdravotníkoch, ktorých okradol zlodej. "Je to hulvátstvo, no nemyslím si, že bol zameraný priamo na tie sestričky," povedal Jan Mach, riaditeľ náchodskej nemocnice.

Tomu zodpovedajú aj zábery, ktoré zverejnila polícia. Na záberoch totiž vidno, že muž prechádzal chodbou a preventívne skúšal kľučky na dverách viacerých pracovísk. Uspel až pri posledných dverách, tam vliezol a ukradol, čo mu prišlo pod ruku. "Osem sestier prišlo o peňaženky s hotovosťou, platobnými kartami a osobnými dokladmi. Škoda bola vyčíslená na viac ako 10-tisíc českých korún," uviedla hovorkyňa českej polície Iva Kormošová. 

Zlodej bol ale nepozorný a priamo na mieste činu zabudol svoj batoh. Polícia po mužovi pátra a verejnosť prosí, aby ju kontaktovala, ak zlodeja na záberoch spozná. "Policajti prípad kvalifikovali ako zločin krádeže. Páchateľ môže byť za to potrestaný až na 8 rokov odňatia slobody," dodala Kormošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy