Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladým rodičom zomrelo len trojtýždňové bábätko: Polícia nevylúčila cudzie zavinenie
Zdielať na

Mladým rodičom zomrelo len trojtýždňové bábätko: Polícia nevylúčila cudzie zavinenie

FIĽAKOVO / Záchranárov vo štvrtok vyslali k bábätku bez známok života. Malá Adriánka mala iba tri týždne. Mladí rodičia mali privolať pomoc po tom, čo sa zobudili a zistili, že dievčatko nereaguje. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie.

Matka svoju niekoľkotýždňovú dcéru ráno ešte údajne nachovala, okolo obeda už rodičia volali záchranku. Dievčatko totiž nedýchalo. A podľa jedného zo svedkov mala krvácať z nosa. Hovorkyňa operačného strediska potvrdila, že na miesto vyslali záchranárov. Podrobnosti zásahu, ale nekonkretizovala. "Vzhľadom na citlivosť prípadu však viac informácií neposkytnem," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Faktom ale je, že dievčatko sa, žiaľ, zachrániť nepodarilo. Mimo kamery nám viacerí naznačili, že mladí rodičia vychovávali bábätko vo veľmi zlých podmienkach. Obidvaja mali mať aj problémy s drogami, čo nám potvrdila aj ich blízka príbuzná. Na kameru, ale hovoriť nikto nechcel.


Nebohé bábätko obhliadli dvaja lekári. Na miesto prišla aj znalkyňa súdneho lekárstva z Banskej Bystrice. "Obhliadajúci lekár na mieste konštatoval náhlu smrť dojčaťa a predbežne cudzie zavinenie nie je vylúčené," vyjadria sa hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Čo zapríčinilo smrť malého dievčatka bude jasnejšie až po súdnej pitve. Obidvoch rodičov - 24-ročnú Adriánu a 25-ročného Nikolasa vypočúvali na polícii až do neskorých večerných hodín. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy