Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prísna spravodlivosť: Mladík ukradol chlebíčky za vyše euro, odsúdili ho na šestnásť mesiacov
Zdielať na

Prísna spravodlivosť: Mladík ukradol chlebíčky za vyše euro, odsúdili ho na šestnásť mesiacov

NOVÁKY / Ukradol ryžové chlebíčky za euro štyridsať a odsúdili ho na 16 mesiacov. Reč je o 20-ročnom mužovi z Novák, ktorý sa vlámal do predajne potravín, na ktorej rozbil okno. Policajti ho zadržali a sudca ho poslal za mreže. Priťažilo mu to, že už bol v minulosti súdený.

Mladý muž sa vlámal do predajne potravín a ulakomil sa na ryžové chlebíčky. Urobil tak nad ránom, priamo na autobusovej stanici v Novákoch, rovno pod kamerami mestskej polície. "Rozbil výkladnú skriňu, pozerali sme, nebolo nič zobraté odtiaľ iba celozrnné chlebíčky," povedala predavačka. Vzal ich so sebou a pokojne odišiel smerom do mesta. O niekoľko minút už mal na rukách putá. "Krátko po čine bol 20-ročný muž vypátraný policajnou hliadkou z Novák," ozrejmil hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička.

Policajti ho priviezli na miesto činu, kde sa ku všetkému priznal. "Chlapec bol pokojný, povedal, že on chce ísť do basy, že on tam má kamarátov. Bolo vidieť, že nie je pri zmysloch," vyjadrila sa predavačka. "Policajti z Novák vzniesli obvinenie z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci voči 20-ročnému mužovi z Novák," uviedol Kudlička.

Dve noci strávil v policajnej cele a nakoniec ho eskortovali pred sudcu okresného súdu v Prievidzi. "Sudca vydal trestný rozkaz, ktorým obvinenému za prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 16 mesiacov a na výkon tohto trestu ho zaradil do ústavu so stredným stupňom stráženia," vyjadril sa Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu Trenčín.

Krádež chlebíčkov v hodnote 1,40 eur ho vyšla na 16 mesiacov za mrežami. Priťažilo mu najmä to, že v minulosti bol trestne stíhaný niekoľkokrát. "Obvinený sa k spáchaniu trestného činu priznal a trestný čin úprimne oľutoval. No sudca musel pri ukladaní trestu prihliadnuť na skutočnosť, že obvinený bol v minulosti opakovane za úmyselné trestné činy odsúdený a ani predchádzajúci pobyt vo výkone trestu odňatia slobody ho od páchania trestnej činnosti neodradil," dodal Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy