Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre jazdu v opitosti v bývalom vozidle sanitky si odsedí viac ako 12 rokov
Zdielať na

Pre jazdu v opitosti v bývalom vozidle sanitky si odsedí viac ako 12 rokov

ŽILINA / Senát žilinského krajského súdu sa zaoberal prípadom, v ktorom už rozhodoval okresný súd v Martine. Štyridsaťdeväťročný Tibor dostal 12 a pol roka za to, že vlani vo februári šoféroval auto, ktoré pripomínalo sanitku. Policajti mu pri tom namerali viac ako dve promile alkoholu v krvi. Martinská sudkyňa pri udeľovaní trestu prihliadala aj na to, že v minulosti už za zločin sedel za mrežami.

Muž, ktorý podľa polície šoféroval auto v podguráženom stave a svojou bezohľadnou jazdou ohrozil viacero vodičov, ktorí sa mu museli vyhnúť čelí obvineniu. Zbadali ho pritom členovia hliadky v dedine Sučany.

Tibor však vôbec nebral do úvahy ich signály, aby zastavil. Naopak, ešte šliapol na plyn a snažil sa ujsť. Začala policajná naháňačka, pri ktorej muži zákona museli použiť služobnú zbraň. Na zastavenie unikajúceho vozidla vystrelili 4 varovné výstrely do vzduchu a 9 mierených striel na zadné pneumatiky. "Je mi to ľúto," priznal obvinený Tibor. Tibor sedel za volantom auta, ktoré kedysi slúžilo ako sanitka. Za jeho arogantnú jazdu čelil obžalobe za obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. "Nejde o všeobecné ohrozenie, ale ide o opilstvo, ktorý obžaloba spojila do jedného skutku, ale tak sa to spájať nemôže," reagoval obhajca Peter Múkera. Sudkyňa, ktorá mu nadelila trest v septembri minulého roka však má na to iný názor. "Pre mňa spôsobil nebezpečné ohrozenie pre všetkých účastníkov. Policajti opísali, že došlo k ďalším trom kolíziám. A svedok vypovedal, že ohrozil ďalších dvoch chodcov," uviedla sudkyňa. Pre Tibora teda platí trest 12 a pol roka za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy