Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najprv sekeru ukradol a potom s ňou zaútočil na ochrankára
Zdielať na

Najprv sekeru ukradol a potom s ňou zaútočil na ochrankára

VRANOV NAD TOPĽOU / Vo Vranove prichytili zlodeja, ktorý ukradol z predajne náradie. Zlodej ale následne zaútočil na ochrankára ukradnutou sekerou. Zamestnanca strážnej služby opakovane udrel po hlave. Agresívny páchateľ je na úteku.

Stalo sa to popoludní, keď je predajňa plná zákazníkov. Zlodej ukradol z pultu náradie a z predajne ušiel cez bočný únikový východ. Sbskár páchateľa dobehol a chcel ho zastaviť. Ten však proti nemu vytiahol sekeru.

"Utekal cez predajňu a predavačka bežala k východu a potom aj sbskár za nimi," opísal situáciu svedok. Ochrankár dobehol páchateľa v podchode. Potom ako ho útočník napadol sekerou, sa dal na útek. "Páchateľ opätovne na sbskára zaútočil a rukoväťou sekery ho dvakrát udrel do hlavy," informoval hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru, Daniel Džobanik. "Sa tam bili a on so sekerou na neho zaútočil, tričko roztrhané mal," konštatoval svedok. Mladý zamestnanec strážnej služby má po útoku sekerou poranenú hlavu. Aktuálne sa zotavuje zo zranení. "SBS-kár utrpel zranenia s dobou liečenia do sedem dní," doplnil informácie o stave sbskára hovorca Daniel Džobanik. Páchateľovi sa podarilo z miesta činu ujsť, zatiaľ nevedno kam. Policajti po ňom pátrajú. Preverujú aj kamerové záznamy. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin „Ublíženia na zdraví“ v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom „Výtržníctvo," uviedol hovorca Džobanik. Polícia po páchateľovi pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy