Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kuriózny prípad v Žiline: v kontajneri našli divú sviňu
Zdielať na

Kuriózny prípad v Žiline: v kontajneri našli divú sviňu

ŽILINA / Žilinskí mestskí policajti pri svojej práci riešia rôzne prípady. Samozrejme, patria medzi ne aj tie kuriózne. Napríklad aj ten, v ktorom sa hlavným aktérom stala divá sviňa.

Ľudia zo žilinského sídliska Hájik sú zvyknutí na pravidelné návštevy diviakov, no tentoraz ich jeden z nich veľmi prekvapil. Zasekol sa v kontajneri, odkiaľ vyplašene pozeral von. Uväznenému diviačikovi prišli teda na pomoc muži zákona. "Pravdepodobne sa tam dostal počas toho ako hľadal zvyšky jedla. Svojou váhou kontajner prevalil a následne uviazol," konštatoval vzniknutú situáciu mestský policajt Dušan Kelemen. 

"V prípade nahlásenia pohybu diviakov je na miesto bezodkladne vyslaná hliadka, ktorá dohliada na bezpečnosť obyvateľov," uviedol zástupca náčelníka mestskej polície v Žiline, Martin Matejko. Lesné zviera, ktoré sa v meste chytilo do kontajnerovej pasce, čakalo v noci medzi odpadkami na vyslobodenie niekoľko hodín. "Vzhľadom na to, že ľudia v skorých ranných hodinách sa pohybujú na sídlisku, bolo by to nebezpečné," uviedol Dušan Kelemen.

"To nie je sprosté zviera, to je múdre zviera, to si vie vyhrabať z kontajnera, ste to videli tie zábery," reagoval predseda poľovníckeho združenia Hubertus, Dušan Roubal. Skorý ranný výjazd mali teda aj poľovníci, ktorí sa postarali o to, aby sa diviak mohol znova dostať do voľnej prírody. "Samozrejme, že bol v strede, veď to je obrovský stres pre zviera, keď možno prvýkrát zažil takúto stresujúcu situáciu," povedal Dušan Roubal. "Pomohli sme im ten kontajner naložiť na prívesný vozík a odviezli preč, do voľnej prírody, kde nehrozí žiadne nebezpečenstvo," uviedol Dušan Kelemen. No podľa poľovníkov si diviak nájde cestu späť z hory na sídlisko Hájik. "On sa vráti. Cez deň nie, ale v noci pôjde tam, kde sa má nažrať," uzavrel Dušan Roubal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy