Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajná naháňačka so streľbou: Vodič na výzvy hliadky nereagoval
Zdielať na

Policajná naháňačka so streľbou: Vodič na výzvy hliadky nereagoval

BRATISLAVA / Hliadka prenasledovala dvojicu mužov, ktorí nezastavili ani po výstreloch do vzduchu. Naháňačku ukončila až havária. Podozriví majú čo vysvetľovať. Nie je vylúčené, že unikali preto, že v aute boli drogy.

Všetko sa začalo ešte na štvrtkové poludnie v Podunajských Biskupiciach. Šofér strieborného BMW nemal zapnutý bezpečnostný pás a pri odbočovaní nepoužil smerovku. Toto všetko si všimli PMJ-čkári a muža chceli zastaviť. Ten na ich zapnuté majáky nereagoval a miesto zastavenia dupol na plyn a spolu s jeho kamarátom v aute sa dali na únik.

"Aj napriek opakovaným výzvam policajtov na zastavenie vozidla, vodič s vozidlom pokračoval v rýchlej jazde," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 

Hliadka auto prenasledovala niekoľko kilometrov. Šofér sa z Podunajských Biskupíc dostal až na novú diaľnicu D4. Podozrivých mužov nezastavili ani varovné výstrely do vzduchu. Policajtovi sa nakoniec podarilo na aute prestreliť pneumatiku. Bavorák sa stal neovládateľným a v plnej rýchlosti vletel do betónových stredových zvodidiel, čo zaznamenala aj kamera na diaľnici. "Dôvod takéhoto konania vodiča a jeho spolujazdca je v štádiu šetrenia bratislavských policajtov," hovorí Veronika Martiniaková. 

Po náraze skončilo auto rozbité a otočené v protismere asi 70 metrov od miesta nárazu. Napriek tomu sa nikto z dvojice nezranil. Na diaľnicu za malú chvíľu prišli ďalšie hliadky. Dvoch mužov policajti spacifikovali a spútali. "Policajti oboch podozrivých mužov zadržali a odviezli na policajné oddelenie, kde majú čo vysvetľovať," hovorí Veronika Martiniaková. 

To, prečo sa dvojica rozhodla pred hliadkami autom unikať, zatiaľ zostáva záhadou. Faktom však je, že na miesto prišili aj vyšetrovatelia, kriminalistickí technici a nechýbal ani špeciálne vycvičený pes na vyhľadávanie drog. Ten postupne prehľadal komplet celý rozbitý bavorák. To, či sa v aute našlo niečo nelegálne zatiaľ polícia neprezradila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy