Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strašná smrť v zhorenej chatke: Hasiči našli už len obhorené torzo tela
Zdielať na

Strašná smrť v zhorenej chatke: Hasiči našli už len obhorené torzo tela

HORNÝ ZEMPLÍN / Strašnou smrťou zomrel muž v drevenej chatke, ktorá zhorela úplne do tla. Hasiči našli už len obhorené torzo tela. Okolnosti tragédie, ako aj totožnosť obete polícia nepozná. Podľa ohliadajúceho lekára muž zomrel na popáleninový šok. Polícia však pracuje s viacerými verziami.

Na prvý pohľad to vyzeralo tak, že horí les. Likvidovať požiar privolali hasičov z dvoch okresov. Napokon sa ukázalo, že v plameňoch sa ocitla malá drevená stavba na strmom kopci a následky požiaru boli fatálne. "Po uhasení požiaru bolo na mieste nájdené obhorené torzo ľudského tela neznámej totožnosti mužského pohlavia," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Žiaľ, záchranári už nemohli mužovi pomôcť, lekár konštatoval smrť," informuje hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Od nešťastia ubehli už takmer dva týždne. Totožnosť obete tragického požiaru však podľa polície stála nie je známa. Podľa miestnych obyvateľov išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o muža, ktorý tam býval. Do mesta chodieval len málokedy, žil samotársky. Alkoholu podľa ich slov neholdoval.

Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre prečin usmrtenia

Privolaný obhliadajúci lekár vykonal vonkajšiu ohliadku tela, ktorou nezistil vonkajšie násilie spôsobené cudzou osobou. Ako predpokladanú príčinu smrti uviedol popáleninový šok. V takýchto prípadoch polícia väčšinou pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami. Jednou z nich je aj tá, či okolnosti tejto tragickej udalosti nemohli byť zapríčinené konaním inej osoby. Objasniť tento prípad pomôžu až posudky znalcov, ktorí boli k prípadu prizvaní.

"V uvedenom prípade sa naďalej vykonávajú potrebné znalecké dokazovani,  ako aj všetky procesné úkony, ktoré si šetrenie prípadu vyžaduje," hovorí Ligdayová. Kľúčové budú aj závery z nariadenej súdno lekárskej pitvy. Množstvo otázok stále zostáva aj v prípade príčiny vzniku požiaru, ktorá je zatiaľ taktiež v štádiu zisťovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy