Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekárka mala dychovú skúšku pozitívnu. Podľa všetkého nemala byť ani v práci
Zdielať na

Lekárka mala dychovú skúšku pozitívnu. Podľa všetkého nemala byť ani v práci

GELNICA / Policajti vyviedli z pohotovostnej ambulancie lekárku. Jej dychová skúška bola pozitívna. V ambulancii nemala čo robiť, pretože slúžiť mal iný lekár. Podľa prevádzkovateľa ambulantnej pohotovosti s lekárkou nemajú ani pracovno-právnu zmluvu.

Policajti išli preveriť anonymné oznámenie o opitej lekárke na pohotovosť do Gelnice. Po dychovej skúške ju zobrali so sebou. 

"Na základe anonymného oznámenia podrobili príslušníci policajného zboru osobu dychovej skúške ktorej výsledok bol pozitívny. A to v prepočte 1,02 promile alkoholu," informovala hovorkyňa krajského prezídia Lenka Ivanová. Ženu tak policajti vzali na obvodné oddelenie. V ambulancii sme sa dozvedeli, že prevádzkovateľ musel operatívne poslať náhradu, aby chod pohotovostnej ambulancie nebol ohrozený. "Počas krátkej prítomnosti danej lekárky na ambulancii pohotovostnej služby nebol prítomný ani ošetrený žiaden pacient. Fungovanie APS v Gelnici tak je podľa našich informácií zabezpečené," vyjadrila sa v stanovisku hovorkyňa Anna Terezková. "Poverený príslušník Policajného zboru v Gelnici začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa Ivanová. Lekárka, ktorá sa nachádzala v priestoroch ambulancie pohotovostnej služby tam podľa prevádzkovateľa nemala čo robiť. "Lekárka, ktorá bola hliadkou PZ v Gelnici zadržaná na APS pre ohrozenie verejného zdravia pod vplyvom návykovej látky, nemá žiaden zmluvný vzťah s pohotovostnou službou pre dospelých, v daný deň nevykonala žiadne ošetrenie na APS, službu vykonával iný lekár," napísal v stanovisku. Ako sme sa v ambulancii dozvedeli, keď lekárku zadržali policajti, ako záskok neprišiel lekár, ktorý mal službu. Ale iný, náhradný. Ak sa podozrenia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky potvrdia, žene hrozí strata licencie. "Vo všeobecnosti v prípade právoplatného odsúdenia lekára pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorého sa lekár dopustil pri výkone, SLK lekárovi ruší registrácia v registri lekárov a licenciu," reagovali v stanovisku Slovenskej lekárskej komory: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy