Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Opitý muž ohrozoval svojho zamestnávateľa. Na šéfa mieril zbraňou a naháňal ho po firme
Zdielať na

Opitý muž ohrozoval svojho zamestnávateľa. Na šéfa mieril zbraňou a naháňal ho po firme

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho zadržali muža, ktorý vytiahol zbraň na svojho zamestnávateľa. Stalo sa tak potom, ako mu povedal, že ho prepúšťa. Muž nafúkal tri promile. Potom ako na šéfa namieril zbraň, ho naháňal po firme a nakoniec ušiel.

47-ročný muž skončil v putách potom, ako so zbraňou v ruke ohrozoval svojho zamestnávateľa. Muž mal mať konflikt so svojím šéfom. Ten sa ho rozhodol prepustiť, a tak to celé začalo. "Obvinený mal pod vplyvom alkoholu namieriť plynovou zbraňou na svojho zamestnávateľa," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. Toto sa udialo priamo v šatni. Keď muž uvidel, ako na neho mieri, snažil sa ujsť. "Človek sa cíti v ohrození života, mohol prežívať akútnu stresovú poruchu," skonštatovala psychiatrička Darina Hrabovská.

"Muž sa snažil ujsť cez výrobnú halu preč, pričom ho obvinený stále prenasledoval," vyjadril sa Kudlička. V hale boli, našťastie, zamestnanci. Keď ich útočník uvidel, povedal, že nepotrebuje svedkov, zbraň schoval a ušiel. "Obvineného vypátrala hliadka obvodného oddelenia z Partizánskeho," ozrejmil Kudlička. Muža policajti zadržali v miestach neďaleko centra Partizánskeho. Viezol sa na bicykli. Pol hodinu po skutku nafúkal tri promile. Okamžite putoval do cely. "Policajti z Partizánskeho vzniesli obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania voči 47-ročnému mužovi z okresu Topoľčany," vyjadril sa Kudlička. 

"Prepustenie z práce je stresorom v živote človeka. Niekto má úzkosti a niekto reaguje takýmto delikventným spôsobom," vysvetlila Hrabovská. Muža policajti eskortovali na Okresný súd v Partizánskom. Sudca rozhodol, že zostáva za mrežami. "Sudca vzal obvineného do väzby, pretože dospel k záveru, že v tomto štádiu je naplnený dôvod preventívnej väzby," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy