Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Násilník sa vyhrážal likvidáciou partnerke a dvom deťom. Tyran neprestal ani potom, čo otehotnela
Zdielať na

Násilník sa vyhrážal likvidáciou partnerke a dvom deťom. Tyran neprestal ani potom, čo otehotnela

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na Slovensku si našiel priateľku. To, ako sa k nej správal, ho dostalo až za mreže. Policajti z Nového Mesta nad Váhom zadržali mladého Čecha, ktorý sa mal vyhrážať likvidáciou nielen utrápenej žene, ale aj jej dvom deťom. Neprestal, ani keď otehotnela.

23 ročný Vlastimil z Českej republiky, ktorý býva v malej obci Beckov pri Novom Meste nad Váhom, si našiel v obci priateľku s dvomi deťmi. Ich spolužitie sa však skončilo zatýkaním. "Obvinený mladík sa mal svojej 28-ročnej družke a jej deťom vyhrážať fyzickou likvidáciou. Poškodenú ženu mal neustále kontrolovať a vulgárne jej nadávať," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička. 


Podľa výpovede poškodenej ženy ju mal Vlastimil byť päsťami do tvare a trhať vlasy. Okrem toho ju mal zamykať v dome a prikladať jej ku krku lovecký nôž. Podrezaním sa mal vyhrážať nielen jej, ale aj jej dvom malým deťom z predchádzajúceho vzťahu. Doslova mal kričať, že vykrvácajú ako mačence.

Policajti muža zadržali a umiestnili do policajnej cely. Napokon ho obvinili až zo štyroch trestných činov. Navyše, prokurátor podal návrh na jeho väzobne stíhanie. "Novomestský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 23-ročnému mužovi z Českej republiky zo zločinov vydieranie a obmedzovanie osobnej slobody a z prečinov nebezpečné prenasledovanie a nebezpečné vyhrážanie," priblížil Kudlička. 

Zarážajúce je, že mužova agresivita sa mala ešte viac vystupňovať po tom, ako s nim družka otehotnela. Podľa uznesenia sa mal žene vyhrážať, že ak si dieťa nechá vziať, tak ju obesí aj s jej deťmi na konári a opäť to prirovnal k vešaniu mačiek.
"Sudkyňa vzala obvinenie muža do väzby, dôvodom je obava, že by v prípade jeho ponechania na slobode mohol pokračovať v trestnej činnosti," zdôvodnil rozsudok hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

"Muž mal spáchať uvedené skutky na chránenej osobe, a to na tehotnej žene," doplnil Kudlička. Trestná sadzba je tak ešte vyššia, Vlastimilovi hrozí až 10-ročne väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy