Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nebezpečná záchranná akcia v Bratislave: Žeriavnikovi prišlo nevoľno desiatky metrov nad zemou
Zdielať na

Nebezpečná záchranná akcia v Bratislave: Žeriavnikovi prišlo nevoľno desiatky metrov nad zemou

BRATISLAVA / Žeriavnikovi v Bratislave prišlo počas práce nevoľno. Na miesto dorazili záchranári, aj hasiči, ktorí ho lezeckou technikou museli dostať na zem. Celý zásah trval necelú pol hodinu.


Hasiči boli v sobotu v dopoludňajších hodinách privolaní na jednu zo stavieb, neďaleko Slovnaftu. Ide o výstavbu takzvaného Nového Ružinova. Ich asistenciu si vyžiadali záchranári. Pomoc totižto potreboval žeriavnik. Od pomoci záchranárov ho však delili desiatky metrov nad zemou.  "Hasičská jednotka bola privolaná k asistencii zdravotnej službe, kde pacient vo výške cca 50 metrov na žeriave mal zdravotné problémy," povedal veliteľ zásahu Marek Šubín.  Hasičské jednotky okamžite dorazili na miesto. Žeriavnik bol napokon do pol hodiny dole v rukách záchranárov.



Na mieste boli tri hasičské autá a desať profesionálov. Hasiči vyliezli za mužom, ktorý potreboval pomoc, hore do kabíny. Následne ho zaistili špeciálnou lezeckou technikou. "Pacient bol pomocou lezeckej techniky znesený dole, následne bol odovzdaný záchrannej službe. Priestor bol monitorovaný dronom v rámci bezpečnosti," dodal Šubín.


Potom ako muža dostali na zem, ho spoločne so záchranármi preniesli na nosidlách do sanitky. O niekoľko minút už opúšťala stavebný areál. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc k mužovi, ktorý sa cítil zle, bol slabý a mal ťažkosti s dýchaním. Záchranári ho ošetrili a transportovali do jednej z bratislavských nemocníc," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy