Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
František Imrecze neuspel na Najvyššom súde. Ostáva tak naďalej vo väzbe
Zdielať na

František Imrecze neuspel na Najvyššom súde. Ostáva tak naďalej vo väzbe

Archívne video

BRATISLAVA / Prezident Finančnej správy požiadal svojou sťažnosťou o prepustenie z väzby. Senát 5T tomuto návrhu nevyhovel a zamietol ako nedôvodný.

Okrem Františka Imreczeho daný senát rozhodoval aj o väzbe pre brata známeho podnikateľa Petra Brhela, Imreczeho podriadeného Milanna Gergu a vo väzbe ostáva aj konateľka IT firmy Allexis Jana Rovčaninová. 

"Senát 5T Najvyššieho súdu k trestnej veci Frantiska I. na neverejnom zasadnutí (8.3.) zamietol, ako nedôvodné sťažnosti obvinených F.I., P.B., M.G., J.R. Sťažnosti obvinení podali proti uzneseniu ŠTS (1.2.), ktorým boli vzatí do väzby," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Imrecze, Grega, Suchoba, bratia Brhelovci a Jana Rovčaninová s podnikateľmi Poláčkom a Boškom figurujú pri stíhaní pre podozrivé a manipulované nákupy informačných technológií pre štátnu správu presahujúce sumu 42 milónov eur. Podľa zdroja webového portálu Noviny.sk vo veci obvinených František Imrecze, Michal Suchoba a spol. vypovedal aj trestne stíhaný niekdajší šéf finančnej jednotky policajného zboru Bernard Slobodník. V prípade Mýtnik vypovedali v pozícií svedkov funkcionári finančnej správy, ktorí figurujú v trestných stíhaniach ako Boží mlyn, Očistec a Judáš.

Národná kriminálna agentúra zadržala v piatok 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho a ďalších osem osôb. Zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Väzobné stíhanie následne prokurátor navrhol štyrom obvineným. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela. Kým Brhel sa zo zahraničia vrátil a je vo väzbe, Suchobu zadržal Interpol v Dubaji a stále nie je jasné či a kedy sa dostane na Slovensku.

​V roku 2018 tvrdil František Imrecze, že za jeho odchodom z funkcie je zaťahovanie Finančnej správy do politického boja. Viac v archívnom rozhovore:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy