Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Žiline ukradli z námestia defibrilátor, v Oščadnici zlodeja zachytila kamera
Zdielať na

V Žiline ukradli z námestia defibrilátor, v Oščadnici zlodeja zachytila kamera

ŽILINA / V Žilinskom kraji niekto ukradol už druhý defibrilátor, ktorý bol na verejne dostupnom mieste. Tieto prístroje, ktoré slúžia na záchranu ľudského života, pritom zmizli v rozpätí niekoľkých hodín. Nie je vylúčené, že ich zobral ten istý zlodej.

Tento raz niekto vzal defibrilátor, ktorý bol v skrinke na múre turistickej informačnej kancelárie na Hlinkovom námestí v Žiline. Ešte keď sme tu koncom februára natáčali jednu z našich reportáží, bol na svojom mieste. "Nie je možné ho využiť na nejaké štartovanie alebo niečo podobné. Naozaj len na záchranu ľudského života," uviedol predseda ÚS SČK Žilina. 

Pracovníci červeného kríža, ktorí zariadili, aby bol tento dôležitý prístroj v centre mesta, majú svoju teóriu, prečo tam už asi nie je. "Ťažko povedať, na čo ho môže páchateľ využiť, ale my si myslíme, že za účelom predaja niekde v zahraničí," dodal Martinek. Zdôrazňuje pritom, že každý jeden defibrilátor je riadne označený. "Má vin-číslo, unikátny kód. My si myslíme, že je možné ho podľa toho vypátrať, keby ho chcel predať," dodal. 

"V predmetnej veci bolo prijaté trestné oznámenie vo veci trestného činu poškodzovania všeobecne prospešného zariadenia v súbehu z trestným činom krádeže," uviedla hovorkyňa hovorkyňa žilinskej krajskej polície Gabriela Kremeňová. 

Zlodeja, ktorý vzal tento dôležitý prístroj v Žiline, nezachytil mestský kamerový systém. No deň predtým v kysuckej dedine Oščadnica neznámy páchateľ taktiež zobral defibrilátor. A obec má zábery, ktoré by mohli pomôcť pri odhalení tohto človeka, ktorý by následne policajtom mohol prezradiť, či tieto dve krádeže spolu súvisia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy