Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strecha garáže zavalila mužov. Partia stavbárov zo susedného domu im prišla na pomoc
Zdielať na

Strecha garáže zavalila mužov. Partia stavbárov zo susedného domu im prišla na pomoc

KOMÁRNO / Betónová strecha garáže v Komárne zavalila dvoch mužov, ktorí sa ju chystali opravovať. Oboch sa podarilo dostať spod sutín na žive, jedného do nemocnice prevážal vrtuľník.

Dvaja robotníci skončili pod betónovou strechou garáže, ktorú sa chystali rozoberať. "Stará garáž, niečo tam museli robiť so strechou. Neviem, čo tam robili, bohvie, odtiaľto sme ich počuli, tak sme hneď šprintovali, že otvorte bránu," hovorí Štefan László, ktorý vytiahol muža spod sutín. 

​Betónová platňa, ktorá tvorila strechu garáže pri rodinnom dome v Komárne sa zrútila na 37 a 38-ročného muža. V susednom dome pracovala iná partia stavbárov. A práve oni prišli sutinami zavaleným mužom na pomoc ako prví.

"Som si myslel, že je mŕtvy, úplne to mal na hlave a na chrbte, nedýchal, nehýbal sa, potom sa ozval, tak hovorím, vieš sa pohnúť? Tak sa pohol, tak som ho chytil za ruky a vytiahol von, počkal som záchranku," hovorí László. 

Druhého muža dostali spod sutín až komárňanskí hasiči

"Na záchranu druhej osoby sme použili hydraulické vankúše a hydraulické vyslobodzovacie náradie. Túto osobu sa nám tiež podarilo dostať zo závalu a následne bola odovzdaná do opatery vrtuľníkovej záchrannej služby," hovorí riaditeľ HaZZ Komárno Tomáš Ženiš

"Muži utrpeli viacero vážnych poranení, išlo najmä o zlomeniny končatín, záchranári ich po ošetrení transportovali do nemocnice," informuje hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Chlapec mal niečo s ramenom, ktorého brala helikoptéra, druhý neviem, ten sa na panvu sťažoval," hovorí László. 

"Inšpektorát práce Nitra v súčasnosti preveruje, či nedošlo k porušeniu pracovnoprávnych predpisov a predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," informuje hlavný inšpektor práce, IP Nitra Milan Letko. "Polícia v Komárne okolnosti tohto prípadu vyšetruje, ako prečin ublíženia na zdraví," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy