Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti chytili ďalšieho vodiča, ktorý bol pod vplyvom drog. Ide iba o 19-ročného mladíka
Zdielať na

Policajti chytili ďalšieho vodiča, ktorý bol pod vplyvom drog. Ide iba o 19-ročného mladíka

RIMAVSKÁ SOBOTA / Dopravní policajti z Rimavskej Soboty majú v Banskobystrickom kraji najlepšie výsledky, čo sa týka odhaľovania vodičov pod vplyvom drog. Počas piatkovej služby chytili opäť ďalšieho. Ide iba o 19-ročného vodiča.

Mladý vodič na seba upozornil rýchlou jazdou. To bol dôvod, prečo sa za ním rimavskosobotskí dopravní policajti otočili a zastavili ho. "Dopravná hliadka zastavila auto, ktoré za zhoršeného počasia išlo dosť rýchlo a hrozilo nebezpečenstvo pre vodiča, ako aj iných účastníkov cestnej premávky," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Nasledovala kontrola dokladov. Správanie 19-ročného Viktora sa hliadke od začiatku nepozdávalo. "Počas kontroly sa vodič správal dosť chaoticky, bol v strese a nezrozumiteľne komunikoval," ozrejmila Faltániová.

Mladík opitý nebol, čo potvrdila aj dychová skúška. Podľa našich zistení sa ale priznal, že je užívateľom marihuany. "Dobrovoľne sa podrobil toxikologickému vyšetreniu, ktorého výsledok bol pozitívny," vyjadrila sa Faltániová. Jazdou pod vplyvom drog sa dopustil priestupku. Policajti mu okamžite zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Nie je ale vylúčené ani to, že mladík bude obvinený z drogovej trestnej činnosti. "Vodič mal pri sebe aj sáčok s obsahom sušenej rastliny, ktorá bude zaslaná na expertízne skúmanie," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy