Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otrasný prípad v Nitre: Dvojica predávala len 15-ročné dievča na sex
Zdielať na

Otrasný prípad v Nitre: Dvojica predávala len 15-ročné dievča na sex

NITRA / NAKA zadržala vo štvrtok v Nitre 31-ročnú ženu a rovnako starého muža. Dvojica mala predávať na sex iba 15-ročné dievča. Poslušnosť si podľa polície údajne vynucovali omamnými látkami. Za obchodovanie s ľuďmi im hrozí dlhoročný pobyt za mrežami.

Dievča sa ocitlo v zlej finančnej a rodinnej situácii. Pomoc jej ponúkli 31-ročný muž a žena z Nitry. Žena jej navrhla, že ju ubytuje vo svojom dome. Stať sa to malo ešte minulý rok v lete. Tínedžerke však dvojica nepomáhala len tak nezištne. Zarábať si mala sexuálnymi službami. Žena ju ponúkala na sociálnej sieti, kde jej vytvorila profil. "Zarobené peniaze mali byť použité na uhradenie poplatkov súvisiacich s ubytovaním," uviedla hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová.

V tom čase malo dievča iba 15 rokov. Podľa polície odmietanie sexuálnych služieb si dvojica vynucovala drogami. Dievčaťu ich dávali tak, že o tom nevedelo. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok proti dvojici zakročili v rodinnom dome. Po zásahu polície muž so ženou skončili v putách. Po zadržaní oboch previezli do policajnej cely v Nitre.

"Zo zločinu obchodovania s ľuďmi sú obvinení 31-ročná žena a rovnako starý muž," povedala Bárdyová. Zároveň bol podaný aj návrh na ich vzatie do väzby, o ktorom rozhodne súd. Na sexuálne služby ponúkali maloletú osobu a hrozia im vysoké tresty. "Vzhľadom na to, že čin spáchali na chránenej osobe, hrozí páchateľom po dokázaní viny 7-12 rokov väzenia," dodala Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy