Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž bez rúška fajčil pri zástavke. Policajti netušili, že ide o vodiča MHD a nasadili mu putá
Zdielať na

Muž bez rúška fajčil pri zástavke. Policajti netušili, že ide o vodiča MHD a nasadili mu putá

BRATISLAVA / Päť a pol tisíc komentárov a tridsať tisíc zdieľaní. Presne taký dosah má incident spred konečnej zastávky MHD v lokalite pod Mostom SNP, kde hliadka mužov zákona spútala vodiča a odviedla ho na policajné oddelenie. Podľa nich fajčil v blízkosti zastávky a nemal na tvári rúško. Dopustil sa tak dvoch priestupkov a podľa oficiálnej správy na policajnom facebooku odmietol hliadke preukázať svoju totožnosť. Na sociálnej sieti sa strhla na mužov v rovnošatách vlna nenávisti. Prípad mal jeden podstatný háčik, polícia vraj netušila, že ide o vodiča autobusu.

Policajné hliadky kontrolujú dodržiavanie bezpečnostných opatrení proti šíreniu koronavírusu na rôznych verejných miestach, výnimkou nie sú ani autobusové zastávky. Po deviatej hodine ráno si polícia počas hliadkovania v utorok ráno všimla muža, ktorý fajčil na ostrovčeku zastávky. "Muž bol podrobený štandardnej kontrole ohľadom zákazu vychádzania. Keďže sa nachádzal v blízkosti zastávky MHD, bol upozornený, že je to miesto, kde je zakázané fajčiť. Osoba reagovala, že jej to je jedno. Muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi, od ktorých sa začal vzďaľovať," stanovisko Hoaxy a podvody - Polícia SR. 

Za účelom podania vysvetlenia svojho konania ho polícia vyzvala, aby sa dostavil na najbližšie policajné oddelenie. "Ten, kto sa odmietne preukázať sa preukazom totožnosti, polícia má právo ho dať predviesť pred podaním vysvetlenia, zistenia totožnosti a podobne," informuje rektorka Akadémie policajného zboru  Lucia Kurilovská. A to rôznymi hmatmi a chvatmi aj bez toho, že by civilná osoba na políciu priamo útočila zbraňou. Podľa očitého svedka, ktorý celú udalosť pozoroval a časť z nej nakrútil na mobil, hliadka vodičovi nedovolila pred odchodom na policajné oddelenie zamknúť autobus.

Situáciu vyriešil až dopravný dispečing, ktorý zabezpečil odstavené vozidlo

Podľa zistení TV JOJ muž povedal, že je vodič autobusu, až počas výsluchu na policajnom oddelení. "Počas vykonávania služobného zákroku nemali zasahujúci policajti vedomosť vo Vami uvádzanej skutočnosti," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 

A tak prišlo medzi vodičom a políciou ku komunikačnému šumu. Podľa rektorky Akadémie PZ by celá situácia tak mohla vyzerať inak. "Keď ide napríklad o vodiča MHD, je vždy potrebné, aby bol zabezpečený ten hromadný prostriedok, aby nedošlo k nejakým ďalším škodám napríklad. Musí tam byť zohľadnené to, aby nebol narušený ďalší priebeh fungovania služieb štátu," hovorí Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy