Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Chcela zachrániť psa, no sama prišla o život. Matku dvoch detí na ceste zabilo auto
Zdielať na

Chcela zachrániť psa, no sama prišla o život. Matku dvoch detí na ceste zabilo auto

NOVÉ ZÁMKY / Chcela zachrániť šteniatko na ceste a sama skončila pod kolesami auta. Vodič 44-ročnú ženu v podrepe, ktorej ušiel pes, nemal šancu vidieť. Dvojnásobná matka zraneniam na mieste podľahla.

Pod kolesami prichádzajúceho auta skončila žena, ktorá vybehla na cestu za svojím psom. Vyvenčiť šteňa a cestou nakúpiť v pekárni, chcela v stredu ráno 44-ročná matka dvoch detí v Nových Zámkoch. "Čakal som v podstate pred pekárňou, pani došla, psa uviazala okolo stĺpu. V podstate začal tam trhať nejaký sáčok, ona ho odhodila," povedal svedok nehody. Hravý pes sa jej ale vytrhol a rozbehol za igelitovým vreckom rovno na cestu. "To sa nedalo, to ona doslova, ona bola v takej nízkej časti, že už v podstate držala psa, ale to boli zlomky sekundy. Hneď som volal 112, hneď som išiel pozrieť pani, či má pulz, ale už," ozrejmil svedok nehody.

"V snahe zachrániť ho, vošla rovno pred idúce vozidlo Peugeot, ktoré viedol 65-ročný muž. Vodič, žiaľ, zrážke nedokázal zabrániť a chodkyňa zraneniam na mieste podľahla," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Okolnosti a mieru zavinenia tejto tragédie vyšetruje polícia, prizvaný bol aj znalec z odboru cestnej dopravy. "Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorá mala negatívny výsledok," dodala Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy