Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík, pre ktorého evakuovali rómsku osadu, už pozná svoj trest
Zdielať na

Mladík, pre ktorého evakuovali rómsku osadu, už pozná svoj trest

PREŠOV / Mladík, pre ktorého evakuovali rómsku osadu, už pozná svoj trest. Na tiesňovú linku polície zavolal, že v osade je bomba. Zľakol sa vraj policajtov, ktorých naňho zavolali pre údajný pomer s maloletou. Zo súdu odkráčal s podmienkou a bez telefónu. Ten mu navždy zhabali.

Viac ako tisíc obyvateľov osady v Lipanoch museli evakuovať. Anonym totiž oznámil, že je tam bomba. Na pomoc prišiel nielen pyrotechnik, ale aj hasiči s evakuačným autobusom. Ešte počas pyrotechnickej prehliadky skončil v rukách polície podozrivý muž. Býva v  v lokalite, ktorú evakuovali.

24-ročný mladík skončil v policajnej cele. Na krku má obvinenie. V piatok ho predviedli pred sudcu. Patrik, ktorý väčšinu života doteraz prežil v detskom domove, sa mal podľa miestnych v osade stretávať so 14-ročnou miestnou dievčinou a jej matka naňho zavolala políciu po tom, čo ich mali nachytať pri intímnostiach. Patrik to ale popiera. "Kamarátka to bola, nič viacej," povedal Patrik, odsúdený za šírenie poplašnej správy.

Pred sudcom všetko priznal, aj to, že sa zľakol a spanikáril. Práve v čase, keď do osady prišla policajná hliadka vzal telefón do ruky a zavolal na 158-mičku, že v osade je bomba. Svoje vysvetlenie má aj na to, prečo ho obvinili v osade, že mal pomer s maloletou. "To všetko nafingované a u nás v osade, to je tak, že keď niekto pracuje, tak tam je závisť," skonštatoval Patrik.

Patrik odkráčal zo súdu aj s trestom a sypal si popol na hlavu. Za šírenie poplašnej správy dostal rok väzenia s podmienečným odkladom na dva roky. "Zároveň trest zhabania veci – mobilného telefónu. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. "A sa ospravedlňujem všetkým zložkám, lebo mohli zachraňovať aj iné životy ako jedného hlupáka ako som ja. Je mi to ľúto, už to nikdy neurobím," dodal Patrik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy