Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v Banskej Bystrici: Vodič zakliesnený, spolujazdkyňa vymrštená z auta, mladík prišiel o život
Zdielať na

Tragédia v Banskej Bystrici: Vodič zakliesnený, spolujazdkyňa vymrštená z auta, mladík prišiel o život

BANSKÁ BYSTRICA / Tragédia v Banskej Bystrici. Vo štvrtok okolo druhej v noci narazilo auto do stĺpu trakčného vedenia pri ceste. Vo vnútri sedela dvojica, ktorá sa zrejme vracala domov. 26-ročný vodič nehodu neprežil. Jeho priateľku náraz vymrštil z auta.

"Spolujazdkyňu po náraze vymrštilo na cestu a utrpela zranenia, s ktorými ju previezli do nemocnice," vyjadrila sa Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ B. Bystrica. 38-ročná žena utrpela ťažké zranenia a jej stav je mimoriadne vážny. Vodič následkom zranení podľahol. Polícia bude zisťovať či sa pod nehodu nepodpísal aj alkohol.

"Začali sme trestné stíhanie pre usmrtenie, alkohol bude zisťovaný pri súdnej pitve," doplnila Kováčiková. K stĺpu, do ktorého auta narazilo, už vo štvrtok známi dvojice nosili kvety a zapaľovali sviečky. Na mieste boli už aj súdni znalci, ktorí budú pomáhať pri objasňovaní tragickej nehody. "Treba chodiť nielen v tomto úseku pomaly a opatrne. Mohlo to byť zľadovatené, ale hlavný faktor bola rýchlosť určite," skonštatoval Peter Červenec, odťahová služba B. Bystrica.

Na mieste bol prítomný znalec z odboru cestnej dopravy, aj súdny lekár. Príčiny a okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1684194315124595

Súvisiace články

Najčítanejšie správy