Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otrasné konanie výtržníkov: Kladivom rozbíjali čelné sklá na zaparkovaných autách
Zdielať na

Otrasné konanie výtržníkov: Kladivom rozbíjali čelné sklá na zaparkovaných autách

OKRES HUMENNÉ / Vodič zastaví, spolujazdec sa vykloní z okna a kladivom rozbije čelné sklo na zaparkovanom aute. Túto nepochopiteľnú "zábavu" zaznamenali už minimálne v piatich obciach na východe Slovenska a objavujú sa stále nové prípady. Jednému z majiteľov poškodených áut sa páchateľov podarilo nasnímať.

"Prišiel, zastavil auto, týpek sa vyklonil z okna a s kladivom mi rozbil čelné sklo," povedal Patrik, majiteľ poškodeného vozidla. Na prístrojovej doske aj sedadle zostalo množstvo črepín. Páchateľov nasnímala kamera na rodinnom dome, pri ktorom bolo vozidlo zaparkované. Keď to majiteľ videl, nestačil sa diviť. Búchal raz, dva tri a potom už bolo auto v pohybe, ešte štvrtý raz buchol a išli preč. Tu aj tu, podľa videa sú to štyri rany kladivom. "Normálny človek toto nespraví. Musel byť pod vplyvom alkoholu alebo drog," skonštatoval Patrik.

Prípad v Hažíne nad Cirochou nie je jediný. Informácie o poškodzovaní vozidiel postupne zverejnili aj z ďalších obcí. "V rámci OR PZ Humenné sú evidované 3 prípady vykrádania, resp. poškodenia motorových vozidiel - a to v obci Modra nad Cirochou, Hažín nad Cirochou a Kamienka," uviedol Daniel Džobanik, vedúci Oddelenia komunikácie KR PZ Prešov.

Rozbité čelné sklo našiel aj vodič, ktorý auto zaparkoval pred polyfunkčnou budovou v Humennom. "O tretej poobede niekto niečo také spraví? My sme neporušili nič tým parkovaním, ani sme nemohli nikoho naštvať, proste neviem, čo si mám myslieť," povedal Samuel, brat majiteľa poškodeného vozidla. To, že by auto poškodil napríklad kus ľadu, je podľa Samuela vylúčené. "Jednak neparkoval pod strechou, jednak na streche nebolo nič, v okolí nebol ľad ani sneh," zamyslel sa Samuel.

Tieto prípady sa odohrali postupne v priebehu pár dní a všetko nasvedčuje tomu, že spolu súvisia. "Z kamerového záznamu sme videli, že je VW Passat Combi, viacerí ľudia mi písali, že sa im to stalo," povedal Patrik. Na prípadoch vykrádania a poškodzovania vozidiel už pracujú nielen policajti obvodného oddelenia v Humennom, ale aj kriminálna polícia. "Keby za mnou prišil a priznali sa, tak aj tak podávam trestné oznámenie, lebo on sa prizná, zaplatí škodu a ako keby sa nič nestalo?" vyjadril sa Patrik. "Uvedené prípady sú realizované v rámci trestného, resp. priestupkového konania," dodal Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy