Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Banskej Bystrici počas jedného týždňa našli dvoch mŕtvych ľudí, kde príčinou smrti bola aj zima
Zdielať na

V Banskej Bystrici počas jedného týždňa našli dvoch mŕtvych ľudí, kde príčinou smrti bola aj zima

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia rieši v meste pod Urpínom už druhý takýto prípad v priebehu týždňa. Dnes našli bezvládne mužské telo pri lavičke na autobusovej zastávke v centre mesta.

Tragický nález. Ľudia volali pomoc pre bezdomovca, ktorého našli pri lavičke a na nič nereagoval. Bezvládne telo ležalo na zemi. Na lavičke boli položené jeho osobné veci, batoh s oblečením, ale aj perina s vankúšom.

Na mieste boli policajti aj záchranári. Mužovi sa už ale pomôcť nedalo, lekár mohol už len skonštatovať smrť. "V dopoludňajších hodinách bola polícia privolaná k bezvládnemu mužovi ležiacemu na lavičke. Na mieste bolo zistené, že ide o 55 ročného muža, ktorý nejavil známky života," informoval Mário Bóna, hovorca krajského riaditeľstva. Podľa svedkov išlo o bezdomovca, ktorý sa v tejto časti Banskej Bystrice zvykol často pohybovať. Pomoc však odmietal. Na ulici trávil aj studené zimné noci, tá zo soboty na nedeľu, s teplotami pod bodom mrazu, sa mu zrejme stala osudnou. V tomto prípade bola po obhliadke lekárom nariadená pitva na presné určenie príčiny smrti. "Privolaný bol okrem záchrannej služby aj obhliadajúci lekár, ktorý sa predbežne vyjadrí k možnej príčine smrti a na základe jeho vyjadrenia bude zvolený ďalší postup," uviedol hovorca Mário Bóna. Je to už druhý smutný prípad v Banskej Bystrici počas jedného týždňa. Vo štvrtok, 18. februára, našli policajti v garáži na okraji mesta bezvládne telo 71 ročného muža. Kamaráti ho dlhšiu dobu nevideli a tak sa ho vybrali hľadať, ležal v garáži na kope odpadu. "Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre usmrtenie," povedala hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy