Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyšetrovanie smrti Violy Macákovej sa blíži ku koncu. Nový posudok vylúčil doterajšie dohady
Zdielať na

Vyšetrovanie smrti Violy Macákovej sa blíži ku koncu. Nový posudok vylúčil doterajšie dohady

BRATISLAVA / Vyšetrovanie smrti Violy Macákovej sa blíži po viac ako roku ku koncu. V rámci prvotných informácií polícia nevylúčila možnosť znásilnenia či bitky. Dôkazy však hovoria aj o verzii, že Viola mohla spáchať samovraždu. Do dvoch týždňov by verejnosť mohla dostať odpoveď na otázku, čo sa presne v osudnú noc stalo.

Dňa 19. novembera 2019 učiteľku angličtiny, umelkyňu a modelku našli okoloidúci robotníci ležať zranenú v okolí bratislavského prístavu. Aj napriek tomu, že k nej bola okamžite privolaná záchranka, pri prevoze do nemocnice vydýchla naposledy.

Nebohá Viola mala mať mnohopočetné vážne zranenia

Do dnešného dňa však neboli oficiálne zverejnené výsledky pitvy. Žena (34) nemala pri sebe kabelku, doklady, a napriek zimnému obdobiu ani kabát či bundu. Podľa kamarátov odchádzala sama večer z jednej výstavy. Záhadnú smrť dostala na stôl kriminálka krajského riaditeľstva, vyšetrovateľ vtedy začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia.

O tragédii polícia verejnosť neinformovala a od začiatku o priebehu vyšetrovania neposkytuje žiadne informácie. Vypočutých bolo 60 ľudí, pribratí boli i znalci z KEÚ ale aj z civilného sektora. Nasledovalo viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov a zaisťovacích úkonov. Množstvo času policajti strávili analyzovaním zaistených kamerových záznamov, technických údajov či počítačových dát. Areál prístavu bol niekoľkokrát prehľadaný.

Polícia zatiaľ nevylúčila ani možnosť, že Viola Macáková si svoje zranenia mohla spôsobiť aj sama

"Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej pokračuje. S prihliadnutím na štádium trestného konania nie je možné poskytnúť. Hneď ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní, budeme verejnosť o prípade informovať," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Mihalíková. 

"Ukončenie veci zo strany vyšetrovateľa Policajného zboru je predbežne stanovené na koniec februára. Po skončení vyšetrovania bude k prípadu vydaná komplexná tlačová správa po dohode vyšetrovateľa a dozorového prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava," informuje JUDr. Matej Izakovič. 

Z pitvy vyplýva, že za smrť Violy môže tuková embólia

Podľa aktuálnej informácie denníka SME z druhého posudku súdnej pitvy vyplýva, že za smrť Violy môže tuková embólia. Podľa súdneho znalca Petra Kováča, ktorý nevykonával pitvu Violy, vzniká pri poraneniach mäkkých tkanív a pri zlomeninách dlhých kostí. "Čiastočky tuku preniknú do krvného riečišťa a sú unášané krvným prúdom až do miesta, keď to nejde ďalej. A to potom v závislosti od orgánu, do ktorého je tá tuková kvapôčka alebo kvapôčky sú zanesené môže viesť k tukovej embólii do pľúc, do mozgu alebo do iných orgánov. Závisí od rozsahu, ale je možné, že pri rozsiahlej tukovej embólii dôjde až k smrti," informuje súdny lekár Peter Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy