Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Brutálna vražda v Martine: Dvojica si chcela vyskúšať, aké to je zabiť človeka, náhodnú obeť zmasakrovali
Zdielať na

Brutálna vražda v Martine: Dvojica si chcela vyskúšať, aké to je zabiť človeka, náhodnú obeť zmasakrovali

Archívna reportáž

MARTIN / Dvaja muži sa rozhodli vraždiť len pre to, aby zistili aké to je zabiť človeka. Hovoríme o úkladnej vražde, ktorá sa pred jedenástimi dňami stala v Martine. Polícia však o nej informovala až potom, ako sa o prípad začala zaujímať redaktorka TV JOJ Andrea Miková.

Polícia odhalila páchateľov desivej vraždy, ku ktorej došlo v Martine v blízkosti čerpacej stanice. Práve tam mal obvinený s motívom získania pocitu „aké to je zabiť človeka“ spolu s ďalším obvineným nadviazať náhodný kontakt s obeťou. "V blízkosti čerpacej stanice mal obvinený s vopred uváženou pohnútkou usmrtenia akejkoľvek osoby z motívom získania pocitu, „aké to je zabiť človeka“, spolu s ďalším obvineným a jedným mladistvým nadviazať náhodný kontakt s poškodeným," uviedol policajný hovorca Michal Slivka.


Pod zámienkou, aby si šiel s nimi vypiť, ho mali vylákať do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany, kde kedysi vyrábali traktory. Po krátkych rozhovoroch ho vyzvali, aby sa premiestnil do vedľajšej miestnosti, kde mu mal obvinený oznámiť, že je to jeho posledný deň a v noci zomrie.Obeťou beštiálneho činu mal byť 43-ročný muž. "Došlo k jeho fyzickému napadnutiu, padali kopance, údery do tela a hlavy a tiež údery dreveným hranolom. K útoku sa mal pridať aj druhý obvinený, uzrozumený s pohnútkou usmrtenia poškodeného," opísali ohavný čin policajti na sociálnej sieti.


Ako ďalej uviedla polícia, jeden z páchateľov mal dokonca sklenenou črepinou obeti podrezať krk. Obvinený mal následne  povedať, že chce vidieť mozog a poškodenému mal zarezať do viacerých častí hlavy. Poškodený utrpel mnohopočetné rany tváre,  hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele. Skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.

"Mne to prišlo ako z horroru. Bol to extrémny šok skrz to, že tu bývame tak blízko. Pravdepodobne je ten pán z Dubového, ževraj on vždy bol taký naivný a myslel si o ľuďoch len to dobré, " povedala miestna obyvateľka.

Podľa lekárky je motív konania páchateľov nezrozumiteľný, mohlo ich byť ale aj viac. "Hlavne túžba zapôsobiť na niekoho. Na rovesníkov, na iných mužov ale aj dievča, ktoré sa mi páči.  Preukázať odvahu, a ukázať niečo čo iní nedokážu a podobne.  amozrejme môze byť za tým aj duševná choroba, nedostatočná výchova alebo emocionálna prázdnota či rôzna osobnostná porucha vrátane nedostatku intelektu, či nedostatku záľub," uviedla psychiatrička Danica Caisová.

Keďže išlo o úkladnú vraždu prípad si ešte 6. februára prebral vyšetrovateľ NAKA. O neuveriteľne brutálnej vražde však polícia informovala verejnosť na svojej facebookovej stránke, až v utorok, a to potom, čo sa o ňu začala zaujímať ako prvá TV JOJ.

O väzbe rozhodovala sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. "Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v trestnej veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, dňa 9. februára 2021,  na základe návrhu prokurátora ÚŠP, rozhodla o vzatí do väzby dvoch obvinených osôb. Rozhodnutie nie je právoplatné nakoľko obvinení proti nemu podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd," informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Takto vyzerá miesto civilného skladu, kde dvaja muži vylákali svoju obeť: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy