Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pred jedným z odberových miest občan provokoval a bol agresívny na vojaka. Momentálne sa nachádza v cele
Zdielať na

Pred jedným z odberových miest občan provokoval a bol agresívny na vojaka. Momentálne sa nachádza v cele

NOVÁKY / Policajti z Novák museli spacifikovať 48 ročného muža a to pred odberným miestom. Prišiel bez rúška a všetkých urážal. Policajti sa ho snažili upokojiť, no to nepomohlo. Nakoniec skončil v putách a v policajnej cele.

K incidentu došlo pred domom kultúry v Novákoch. Podľa svedkov sem prišiel muž provokovať. "Podľa mojich informácii prišiel občan pred odberné miesto bez rúška a začal provokovať. Provokoval policajtov aj ostatných ľudí, ktorí tam boli," opísal situáciu primátor mesta Nováky Dušan Šimka. 

Všetko nasnímala priemyselná kamera. Muž podľa svedkov najskôr niekoľko minút nadával vojakovi aj policajtom, ktorí sa starali o bezpečnosť na odbernom mieste. "Bol agresívny od začiatku. Potom sa vrhol na vojaka. Chcel ujsť, ale policajti ho spacifikovali ako futbalovú loptu," vysvetlil primátor. "Policajti z Novák zatkli 48 ročného muža z Novák, ktorý neuposlúchol výzvy policajta pri výkone jeho právomoci," informoval hovorca krajského riaditeľstva Pavol Kudlička. Muža eskortovali na obvodné oddelenie v Novákoch. Odtiaľ putoval do cely. "Muž sa mal podobných skutkov dopustiť v minulosti opakovane," priznal hovorca Kudlička. "Už také niečo robil, je aj nahlásený na úrade verejného zdravotníctva," uviedol primátor Šimka. Muž sa momentálne nachádza stále v cele. Policajti ho vypočuli a vyhodnocujú aj kamerové záznamy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy