Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž autom narazil do policajta, ktorý riešil jeho priestupok. Z miesta činu ušiel
Zdielať na

Muž autom narazil do policajta, ktorý riešil jeho priestupok. Z miesta činu ušiel

PREŠOV / Za mrežami vyšetrovacej väzby skončil 48-ročný muž, ktorý mal pri riešení dopravného priestupku autom naraziť do mestského policajta, a potom z miesta ujsť. Na krku má obvinenie z útoku na verejného činiteľa.

Stalo sa to pred areálom prešovskej nemocnice. Mestských policajtov tu najmä vodiči sanitiek upozorňujú na arogantných vodičov, ktorí nielenže parkujú rovno pod zákazom, ale často na chodníku tak, že v tomto počasí ich musia ľudia obchádzať buď po zasnežených plochách alebo po ceste. Pod zákazom parkoval aj 48-ročný vodič, ktorému sa zjavne nepáčilo, že si mestskí policajti robia iba svoju prácu. Muža policajti vyzvali, aby predložil doklady, čo ale nerešpektoval. Sadol do auta a naštartoval. Auto chcel údajne preparkovať, no následne narazil do jedného z členov policajnej hliadky.

Obaja policajti stáli na zľadovatenej ceste, a tak nemali inú možnosť, ako sa auta zachytiť, aby nespadli. Podľa náčelníka mestských policajtov vodič aj s policajtmi ešte jazdil dopredu a dozadu. Až napokon z miesta ušiel. No asi o hodinu ho policajti vypátrali. Sudca vzal obvineného muža do väzby pre takzvané preventívne dôvody a z obavy, že by sa pokúsil o útek. 48-ročný Prešovčan podal voči rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať tak bude ešte krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy