Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hrdinský čin suseda: Neváhal a z horiaceho bytu vytiahol staršiu ženu, ktorá v ňom uviazla
Zdielať na

Hrdinský čin suseda: Neváhal a z horiaceho bytu vytiahol staršiu ženu, ktorá v ňom uviazla

KOŠICE / Dobrí ľudia stále žijú. Na košickom sídlisku horel byt, v ktorom uviazla staršia žena. Sused, ktorý býval na prízemí, neváhal ani sekundu, vošiel do horiaceho bytu a ženu vytiahol. Zatiaľ, čo žene sa nič nestalo, on skončil v sanitke.

Požiar bytu vypukol na sídlisku Nad jazerom. Staršiu pani z horiaceho bytu vytiahol pohotový sused. Kúdeľ dymu sa začal valiť z balkóna na 4. poschodí. V byte bola v tom čase staršia žena sama a pravdepodobne zaspala. Keď si dym všimla, byt už bol v plameňoch. Hasiči boli na mieste zásahu približne o 5 minút. "Prišiel sused rýchlo, že niečo horí, na 4. poschodí bolo veľa dymu. Manžel rýchlo vybehol z prízemia, tu bývame, išiel pomôcť, otvoril dvere, veľký plameň, vytiahol susedku rýchlo. Dobre, že ju vytiahol, lebo neviem, čo by bolo," hovorí suseda. 

Zatiaľ, čo žena vyviazla bez zranení sused, ktorý ženu vytiahol skončil v hasičskej sanitke. Našťastie nemal žiadne popáleniny, no pri záchrane ženy sa nadýchal dymu. Do nemocnice ho však preniesť nemuseli. "Na mieste zásahu, na ulici Raketová 5, zasahovalo 5 kusov hasičskej techniky a cca 10 profesionálnych hasičov," hovorí veliteľ zásahu HaZZ Teplárenská Peter Seman. 

Podľa našich informácii vznikol požiar z elektrickej zásuvky v obývačke. "Momentálne sa k príčine požiaru vyjadrovať nebudem. Na mieste je vyšetrovateľ," hovorí Seman. 

"Škoda, ktorá vznikla nebola doposiaľ vyčíslená. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy