Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Turecký kamionista si u nás chcel skrátiť cestu cez zákaz vjazdu: Na cestách narobil poriadne problémy
Zdielať na

Turecký kamionista si u nás chcel skrátiť cestu cez zákaz vjazdu: Na cestách narobil poriadne problémy

NIŽNÁ SLANÁ / Príbeh tureckého kamionistu, ktorý si chcel cestu zo Spišskej Novej Vsi do Maďarska skrátiť cez zákaz vjazdu a nevyšiel Dobšinským kopcom, má pokračovanie. Potom, čo sa skrížil a odťahovka mu pomohla dostať sa cez Dobšinský kopec, prešiel len desať kilometrov a pri obci Nižná Slaná sa skrížil opäť.

"Najprv sme ho vybrali na Dobšinskom kopci, zniesli sme ho dole z kopca, tam sme ho odpojili a pomaličky sme šli smerom do Rožňavy," povedal Pavol Tóth, ČESMAD Slovakia. Odťahovka kamión odprevádzala. Turecký vodič sa však zrejme nepoučil. "Ako sme išli po ceste, tak išiel oproti pluh. Ja som pribrzdil a kamión už akosi nestihol, alebo pribrzdil až veľmi. Začalo ho točiť po ceste a takto skončil," ozrejmil Tóth. 


"Bol spriečený naprieč obidvoma jazdnými pruhmi cez cestu," ozrejmil veliteľ zásahu HaZZ Dobšiná Peter Szabad. Cestu policajti úplne uzavreli. Pracovníci odťahovky kamión odtiahli na kraj cesty, aby uvoľnili aspoň jeden jazdný pruh. "Cestu v tomto úseku riadili rožňavskí policajti," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.


Pracovníci odťahovky už tentoraz pre istotu kamión naložili na auto a odtiahli ho do Košíc. Tam už na pomoc čakal ďalší kamión. Policajti s odťahovkou sa teda presunuli na horský priechod. Ten bol úplne uzavretý, kolóny sa tvorili až po obec Krásnohorské Podhradie. "Kamión bol v následku toho, že bola poľadovica opretý o zvodidlá a trošku naklonený," opísal Tóth. "Čo vám poviem, čistý ľad tu bol. To sa nedá nič robiť," povedal vodič kamióna. "Pomocou jedného navijaka sme ho vytiahli von a odíde po svojich," dodal Tóth. 

Viac o prípade sa dozviete aj v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy