Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Starší muž nahlásil bombu pod policajným autom, na krku má obvinenie
Zdielať na

Starší muž nahlásil bombu pod policajným autom, na krku má obvinenie

STREDNÉ SLOVENSKO / Starší muž si zneužitím tiesňovej linky vyrobil problém. Po tomto neuváženom čine má na krku obvinenie zo šírenia poplašnej správy.

Muž z malej obce pri Krupine nahlásil na linku 158 bombu. Volajúci tvrdil, že pod policajným vozidlom, ktoré presne neurčil, sa nachádza výbušnina. „Tým, že takúto závažnú vec oznámi, operačný dôstojník berie informáciu s úplnou vážnosťou a na miesto okamžite vysiela zasahujúci tím ľudí,“ uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Napriek tomu, že opatreniami nebolo toto oznámenie potvrdené, telefonát si vyžiadal preventívnu pyrotechnickú prehliadku. 58-ročného muža, ktorý tvrdil, že volá z Ameriky, polícia v krátkom čase vypátrala a aktuálne je obvinený. „V takýchto prípadoch sa teda volajúci dopúšťa trestného činu šírenia poplašnej správy," vysvetlila Kováčiková. 

V prípade volajúcich môže ísť o osoby so psychickou poruchou, alebo sú to ľudia, ktorým takýto telefonát príde v danej chvíli ako vtipný nápad. Okrem toho, že môžu byť obvinení, neoprávneným telefonátu na tiesňové linky berú druhým šancu na poskytnutie pomoci. „Volajúci blokuje tiesňovú linku, ktorú v tom čase môže potrebovať niekto, kto je skutočne v ohrození života,“ upozornila Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy