Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nešťastie počas rezania hydraulického lisu: Otec troch detí bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Nešťastie počas rezania hydraulického lisu: Otec troch detí bol na mieste mŕtvy

DETVA / V Podpolianskych strojárňach prišiel o život 57-ročný živnostník, otec troch detí. Autogénom rezal lis a ten sa zrejme uvoľnil. Nešťastie, pri ktorom prišiel o život otec troch detí sa stalo v areáli podpolianskych strojární.

Partia živnostíkov z východného Slovenska tam pracovala pri demontáži zariadenia v jednej z hál. "Okamžite sme vyslali záchranárov, žiaľ lekár skonštatoval smrť," informuje hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová

"Muža našli v montážnej jame bez známok života, nariadená bola pitva," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica B Mária Faltániová. Podľa polície 57-ročný muž autogénom rozpaľoval hydraulický lis zavesený na žeriave. Ten sa mal uvoľniť. "Môžeme potvrdiť, že včera po 17 hodine došlo k smrteľnému úrazu pracovníka firmy, ktorá pre PPS externe vykonávala demontáž. Chceli by sme touto cestou vyjadriť rodine úprimnú sústrasť," hovorí PR manažér PPS Group Ľuboš Schwarzbacher. 

Muž ležal v niekoľko metrovej hĺbke. Z jamy ho jeho kolegovia ani záchranári nevedeli vytiahnuť. Na mieste preto zasahovali hasiči. "Pomocou horolezeckej techniky, sme postihnutú osobu vyložili z 5 metrovej jamy na povrch a odovzdali sme ho polícii," informuje hasič HaZZ DETVA Ján Uhrin. 

Okolnosti vyšetrujú zvolenský policajti. "Polícia začala trestné stíhanie za prečin usmrtenie," informuje Faltániová. "Momentálne prebieha vyšetrovanie, avšak môžeme potvrdiť, že bezpečnosť zamestnancov ohrozená nebola. Nehoda sa stala pri prácach externého dodávateľa a mimo výrobných procesov PPS," hovorí Schwarzbacher. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy