Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
NAKA opäť zadržala šéfku Krajského súdu v Žiline Evu Kyseľovú
Zdielať na

NAKA opäť zadržala šéfku Krajského súdu v Žiline Evu Kyseľovú

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ NAKA v stredu znova zadržala šéfku Krajského súdu v Žiline Evu Kyseľovú. Spolu s ňou zadržali aj Kyseľovej predchodcu.

Evy Kyseľovú NAKA zadržala aj vlani v septembri pre podozrenia z korupcie. vtedy ju vyšetrovatelia prepustili bez obvinenia. Polícii ale odovzdala svoju služobný aj súkromný telefón. Zadržanie súvisí s akciou Plevel 2. Zadržanie sudkyne televízii JOJ potvrdili zdroje oboznamované s vyšetrovaním. 

"Dnes (20.01.2021) predpoludním v Žiline národná kriminálna agentúra zadržala dve osoby, obvinené z korupcie. Konkrétne na pracovisku Krajského súdu v Žiline sudkyňu Evu K. a v mieste bydliska emeritnú sudkyňu Krajského súdu v Žiline Máriu U.," uviedla polícia v stanovisku. 

"Obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsob konania a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie alebo uloženej podľa zákona," dodala polícia. Podľa vyšetrovateľa mali obe obvinené od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na Krajskom súde v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb. Momentálne prebiehajú procesné úkony. Ďalšie informácie polícia nezverejnila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy