Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mužovi prešiel po hrudníku traktor. Jeho šofér nemal platný vodičák
Zdielať na

Mužovi prešiel po hrudníku traktor. Jeho šofér nemal platný vodičák

CIGEĽ, OKRES PRIEVIDZA / V obci Cígeľ zrazil traktor človeka. Túto vetu oznámil na tiesňovú linku vystrašený muž. Záchranári po príchode na miesto zistili, že je to naozaj tak. Muža zrazil kolega, ktorý podľa polície nemal za volantom čo robiť.

K nešťastiu došlo v zbernom dvore, počas manipulácie so snežným pluhom. Chlapi chceli ísť odhrabať cesty v dedine. Jeden z nich ale skončil pod kolesami traktora. "Poškodený zamestnanec manipuloval s radlicou, ktorú chcel pripnúť za traktor. Následne sa traktor pohol smerom vzad, povalil ho na zem a prešiel," uviedol hovorca Inšpektorátu práce v Trenčíne Juraj Hajšo.

Traktor mužovi prešiel po hrudníku. Jeho kolega, ktorý sedel za volantom okamžite zavolal záchranku. "Muž utrpel viaceré poranenia a záchranári ho museli uviesť do umelého spánku. Do nemocnice ho transportovali v kritickom stave," upresnila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej služby.

Museli ho operovať

V bojnickej nemocnici ho museli operovať a jeho stav je naďalej veľmi vážny. Traktor patrí obci a chlapi ktorí ho obsluhovali sú aktivační pracovníci.

Oslovili sme aj starostu obce Cigeľ, ten nám napísal sms správu, že sa nebude vyjadrovať, pretože stále prebieha vyšetrovanie. Na obecnom úrade boli v piatok inšpektori práce, ale aj odborníci na bezpečnosť pri práci a prípad už vyšetrujú. Konať začala už aj polícia. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa Danka Adámiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín.

Policajti traktor zaistili a podľa našich informácií nemá platnú technickú kontrolu. Muži zákona zistili aj ďalšiu závažnú skutočnosť. "Vodič traktora nie je držiteľom vodičského oprávnenia na vedenie vozidla skupiny T," dodala policajná hovorkyňa. To, či si za volant vodič sadol svojvoľne, alebo ho tam niekto poslal bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy