Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálna vražda Slováka v Prahe: Útočník mal obeť škrtiť šnúrkou od topánok, tela sa zbavil v kanáli
Zdielať na

Brutálna vražda Slováka v Prahe: Útočník mal obeť škrtiť šnúrkou od topánok, tela sa zbavil v kanáli

PRAHA / Pražská prokuratúra dostala na stôl prípad, v ktorom mal muž svojho kamaráta zo Slovenska brutálne zavraždiť. Podľa polície ho mal škrtiť šnúrkou od topánok a jeho tela sa zbavil hodením do kanálu.

November roku 2019. Stará čistička odpadových vôd v Prahe vyvrhuje telo už niekoľko dní v rozklade. Kriminalistov čaká ťažká mravčia práca, obeť stotožniť a nájsť vraha. Niekoľko mesiacov sa špecialisti brodili v kanále, kriminalisti hľadali stopy, analyzovali kamerové záznamy.

A nakoniec uspeli."Kriminalisti z oddelenia vrážd ukončili vyšetrovanie prípadu a podali návrh na podanie obžaloby pre trestný čin vražda," informoval o prípade hovorca pražskej polície Jan Daněk. 

Obeťou vraha je Slovák. Muža škrtil šnúrkou od topánok až kým neupadol do bezvedomia, niekde v mieste u Potoka Botiče. Myslel si, že jeho slovenský kamarát je mŕtvy, a tak jeho telo hodil do blízkeho kanála. Tam sa utopil. "Policajný orgán ukončil vyšetrovanie, spisový materiál spoločne s návrhom na podanie obžaloby predložil dozorovému štátnemu zástupcovi," uviedol Aleš Cimbala, hovorca pražského mestského zastupiteľstva. 

Ukázalo sa, že rodinu obete útočník neustále chlácholil tým, že dvadsaťosemročný kamarát len ​​odišiel narýchlo do zahraničia. Pritom skúšal zaplatiť jeho kartou a vybrať peniaze z jeho účtu."Dozorový štátny zástupca sa teraz s vecou zoznámi a po jej preštudovaní rozhodne o podaní obžaloby alebo vyriešení veci iným spôsobom," upresnil Cimbala. 

K vražde sa obvinený muž priznal, hrozí mu až pätnásťročný trest za vraždu alebo výnimočný trest doživotného väzenia, súd začne v priebehu niekoľkých mesiacov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy