Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Petra napadol jeleň len pár metrov od rodinného domu
Zdielať na

Petra napadol jeleň len pár metrov od rodinného domu

VYSOKÉ TATRY / Petra z Tatranských Zrubov napadol jeleň. Stalo sa to len pár metrov od jeho rodinného domu. Zviera dobre pozná, už roky žije medzi domami, ale zatiaľ nikdy neútočilo.

"Keď som prišiel z obchodu, išiel som si ešte niečo zobrať z drevárky, ktorá je za domom," povedal napadnutý Peter. Z drevárne išiel Peter späť, nikoho v okolí nevidel, no odrazu ležal na snehu. "Tam zo zadu do mňa niečo drclo, tak som spadol dole a vidím nad sebou parohy. Taký neartikulovaný zvuk s nadávkami zo mňa vyšiel, ako som zdvihol ruku, tak odskočil asi dva, tri metre," prezradil Peter. Jeleň ale Petra prenasledoval aj naďalej až k domu. Chcel vojsť dnu. "Niečo pýtal odo mňa, no ale do mňa nebude búchať nejaký jeleň," skonštatoval Peter. 

Po príchode do Tatranských Zrubov stretol spomínaného jeleňa aj štáb TV JOJ. Zaujímalo ho predovšetkým okno, z ktorého dostával maškrty od miestnej obyvateľky. Tá na kameru hovoriť nechcela. Povedala, že na uvedenom mieste sa pohybuje jeleň už niekoľko rokov. Vyrástol medzi domami, aj hosti z hotela ho zvyknú kŕmiť, nikomu by vraj neublížil. Volajú ho Ignác, Dežo alebo Mucko.

Tohto jeleňa veľmi dobre pozná aj napadnutý Peter, útok ho však nemilo prekvapil. "Toto už bolo nad tú čiaru," zhodnotil Peter. Oznam o incidente prijali aj tatranskí mestskí policajti. "Je to životu nebezpečné zviera," varuje Jozef Štefaňák, zástupca náčelníka MsP Vysoké Tatry. "Je to divé zviera s divým správaním. Môže sa stať, že je v ruji alebo v nejakom podráždení. Jeleň môže dokonca aj usmrtiť človeka. Nebol by to prvý prípad na Slovensku," upozorňuje riaditeľ správy TANAP-u Pavol Majko. "Apelujem na ľudí, aby zvieratá neprikrmovali, je to divé zviera a nikdy nevieme dopredu, ako bude konať," doplnil Štefaňák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy