Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti zadržali mladú trojicu: V aute, po ktorom bolo vyhlásené pátranie, našli aj drogy
Zdielať na

Policajti zadržali mladú trojicu: V aute, po ktorom bolo vyhlásené pátranie, našli aj drogy

TVAROŽNÁ / Kežmarskí policajti v nedeľu v noci zadržali mladú trojicu. Skupinka sa viezla v aute, po ktorom bolo vyhlásené celoštátne pátranie. Vozidlo zastavili policajti v obci Tvarožná a našli v ňom aj drogy.

Strieborné Audi zastavili policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky hodinu a pol po polnoci priamo v obci Tvarožná. Niečo sa im na jazde vodiča nezdalo, a tak sa rozhodli muža skontrolovať, v aute s ním sedeli ďalší dvaja mladí ľudia. PMJ-čkári následne zavolali aj kolegov z kežmarskej kriminálky. Podľa prvých informácií vodič nemal vodičský preukaz, auto bolo v celoštátnom pátraní a našli v ňom aj drogy.

Od nášho zdroja sme sa neskôr dozvedeli, že vodič nezaplatil za predchádzajúci dopravný priestupok pokutu na mieste, a tak mu vtedy policajti odobrali vodičský preukaz, kým nezaplatí. Mal pri sebe doklad, ktorý potvrdzoval túto skutočnosť, a tak nejazdil na čierno. Vozidlo síce bolo v pátraní, ale ako zdroj z policajného prostredia upresnil, má ísť o nevyriešený konflikt medzi príbuzným, ktorému auto má patriť a vodičom. Policajti vozidlo na mieste zaistili a budú skúmať ďalšie okolnosti.

Čo je ale isté, mladá trojica mala pri sebe drogy. "Pri prehliadke vozidla bola nájdená a zaistená neznáma zelená sušina, biela kryštalická látka a tabletky neznámeho pôvodu. Tieto zaistené veci boli zaslané na expertízu," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Všetkých troch mladých ľudí kriminalisti zadržali. Kto z nich z policajného oddelenia po vypočutí odíde a kto pôjde do väzby, bude známe v dohľadnej dobe. "V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a jedov, ich držanie a obchodovanie s nimi," doplnila Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy