Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena s putami na nohách o znásilnení klamala, muž je však obvinený z iných trestných činov
Zdielať na

Žena s putami na nohách o znásilnení klamala, muž je však obvinený z iných trestných činov

HORNÝ ZEMPLÍN / Nestáva sa často, aby polícia tak závažný zločin, akým je znásilnenie, prekvalifikovala. O záhadnom prípade ženy s putami na nohách sme vám v Krimi hovorili nedávno. Hoci žena o znásilnení nehovorila pravdu, muža v súvislosti s ňou obvinili z dvoch iných trestných činov.

Na polícii mladá žena najprv oznámila, že sa ju pokúsili znásilniť. Z jej výpovede ale vyplynulo, že v prípade viacero vecí nesedí. "V predmetnej veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin znásilnenie, avšak po vykonaní procesných úkonov došlo k zmene právnej kvalifikácie," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Žene teraz hrozí obvinenie z krivej výpovede. Muža, ktorého po incidente zadržali obvinili z dvoch trestných činov, nie však zo zločinu znásilnenie. "Bolo začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie 26-ročnému mužovi pre trestný čin obmedzovanie osobnej slobody v súbehu s prečinom porušovanie domovej slobody," informuje Ligdayová.

Svedkovia ženu videli s putami na nohách, Tie si nevedela odomknúť a pomoc hľadala u susedov. Ide o matku dvoch malých detí. Chceli sme sa opýtať, čo presne sa za dverami bytu odohralo, na adrese sme ju ale nenašli.

Vyšetrovanie tohto zamotaného prípadu však stále nie je ukončené. "Bližšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy