Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čelná zrážka sa skončila tragicky, zo zdemolovaného vraku museli vodiča vyprostiť hasiči
Zdielať na

Čelná zrážka sa skončila tragicky, zo zdemolovaného vraku museli vodiča vyprostiť hasiči

SPIŠ / Žiaľ, prvú smrteľnú nehodu v tomto roku už má aj Spiš. Mladík prešiel večer autom do protismeru medzi Harichovcami a Levočou. Nehoda sa stala na ceste, ktorá je posiata krížmi. Napriek tomu, že nejde o neprehľadnú cestu, ale o rovný úsek.

Čelná zrážka dvoch áut sa skončila tragicky pre jedného z vodičov. Zo zdemolovaného vraku škodovky ho museli vyprostiť hasiči. "Vzhľadom na túto skutočnosť boli sily a prostriedky nasadené na vyslobodenie toho zakliesneného vodiča," priblížil veliteľ zásahu Ján Jochman. 

Levočskí hasiči sa snažili z vraku auta pod cestou dostať 54-ročného muža. Náraz zdemoloval prednú časť auta tak, že palubná doska muža uväznila. "Pričom bolo potrebné rozstrihať úplne strechu, rozstrihať vodičové dvere, rozstrihať priestor okolo volantu, použiť rozpínaky, nakoľko prístrojová doska bola natlačená na vodiča," upresnil Jochman. 

S mužom sa viezla žena s dcérou. Tie sa z vraku dostali samé. Rovnako aj vodič BMW. Tri posádky záchranárov pomáhali všetkým účastníkom nehody. "Obe spolujazdkyne pri nehode utrpeli vážne zranenia, samotný vodič zraneniam na mieste podľahol," informovala o nehode policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Čo sa na rovnom a prehľadnom úseku cesty stalo objasňujú policajti. Mladý vodič BMW sa podľa informácií TV JOJ na mieste priznal, že sa mu riadenie vymklo spod kontroly. "23-ročný vodič vozidla zn. BMW z doposiaľ nezistenej príčiny prešiel do protismeru, kde narazil do osobného vozidla zn. Škoda. Dychovej skúške na prítomnosť alkoholu bol podrobený mladý vodič, skúška bola negatívna," uviedla hovorkyňa. 

Na vyšetrovaní nehody sa podieľa aj súdky znalec. Ten bude tiež zisťovať, aké boli skutočné dôvody, že mladík na rovine nezvládol riadenie. "Policajný vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy