Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Brutálna bitka na námestí v Humennom: Štyria sa pustili do jedného
Zdielať na

Brutálna bitka na námestí v Humennom: Štyria sa pustili do jedného

HUMENNÉ / Štyria na jedného. Tak vyzerala brutálna bitka neďaleko Južného námestia v Humennom. Páchatelia pod vplyvom alkoholu si svoju obeť podali priamo na chodníku a v ruke mali mať palice. Dobitý muž skončil s viacerými zlomeninami lebky v nemocnici. Páchateľov však potrápil jeho pes, ktorý svojho pána bránil. Podľa svedkov si to odnieslo ucho jedného útočníka.

K incidentu došlo na chodníku v Humennom okolo pol druhej v noci. Osoby, ktoré boli svedkami, hovoria o brutálnej bitke. Štyria sa pustili do jedného. V ruke mali mať palice. Takto zhluk osôb natočil náhodný okoloidúci, to už bolo po zásahu polície. "Incident sa stal po predchádzajúcom slovnom konflikte na čerpacej stanici," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Od svedkov sme sa dozvedeli, že zbitý muž mal mať pri sebe psa a ten svojho pána pri útoku bránil. Svedkovia tvrdia, že si to odnieslo ucho jedného z páchateľov. Oveľa horšie však skončil poškodený. "Môžem potvrdiť, že záchranári ošetrili muža, ktorý mal poranenú hlavu. Transportovali ho do nemocnice," informuje hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Poškodený 33-ročný muž je hospitalizovaný v nemocnici. Podľa polície je predpokladaná doba obmedzenia v obvyklom spôsobe života nad 42 dní. "Pacient má viaceré zlomeniny lebky a tvárových kostí, jeho zdravotný stav je však stabilizovaný," informuje hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Vyšetrovateľ v prípade začal aj trestné stíhanie, a to pre obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví. Muž, ktorý má mať od psa pohryzené ucho, sa podľa zdroja televízie JOJ zo zranenia bude liečiť asi týždeň.

Štyri podozrivé osoby zadržali policajti bezprostredne po skutku priamo na mieste. Obmedzili im osobnú slobodu a skončili v cele policajného zaistenia. Vypočutí ale budú až po tom, ako vytriezvejú. "Podozrivé osoby sú pod vplyvom alkoholických nápojov. Motív konania zatiaľ nie je známy, vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony," hovorí Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy