Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bývalú družku bodol na parkovisku. Polícia varuje, že viacnásobne stíhaný Robert je na úteku
Zdielať na

Bývalú družku bodol na parkovisku. Polícia varuje, že viacnásobne stíhaný Robert je na úteku

HLOHOVEC / Už niekoľko dní je na úteku muž, ktorý sa pokúsil zavraždiť svoju bývalú družku. V aute ju viackrát bodol a vozil po okolí. Polícia varuje, že 19krát súdne trestaný Róbert Herák môže byť veľmi nebezpečný. Ak by ste o ňom mali akékoľvek informácie, zavolajte na číslo 158.

Róbert Herák sa stretol so svojou bývalou družkou na parkovisku v Hlohovci. Na tomto stretnutí mal zaútočiť na Ivanu. "Napadol ju nožom, potom ako nasadla do jeho auta. Na sedadle spolujazdca ju s nožom napadol. Žene spôsobil najmenej desať bodno - rezných rán do oblasti hrudníka, krku a rúk," opísala útok Mária Linkešová, hovorkyňa krajského riaditeľstva v Trnave. 

Následne ju mal viac ako 50 kilometrov voziť v aute a pýtať sa jej, kedy už zdochne, aby ju mohol vyložiť v lese. Nakoniec svoju zranenú družku vyložil v myjavskej nemocnici, kde si ju prevzali lekári a poskytli jej prvú pomoc. Od hrozivého útoku ubehlo už viac ako sedem dní. Polícia po mužovi aj naďalej intenzívne pátra. Podľa informácií Televízie JOJ už policajti vypátrali auto, v ktorom muž 40 ročnú Ivanu napadol. Polícia tiež apeluje na verejnosť, aby bola v súvislosti s útočníkom mimoriadne opatrná. "43 ročný muž, pochádzajúci z okresu Senica, je recidivista, podľa polície pri sebe nosieva nôž a môže byť veľmi nebezpečný," uviedla policajtka Elena Antalová. Páchateľ bol v minulosti až 19-krát súdne trestaný. Vyšetrovateľka momentálne útok vyšetruje ako závažný zločin vraždy v štádiu pokusu za krízovej situácie. Za tento čin mu hrozí 25 ročný trest. Podľa polície sa môže zdržiavať najmä na západnom Slovensku. Nie je však vylúčené ani to, že sa pohybuje po celom území Slovenska.

Ak by ste o ňom mali akékoľvek informácie, zavolajte na číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy