Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Beštiálny útok na východe Slovenska priamo na Vianoce: Opitý útočník dobodal ženu nožom
Zdielať na

Beštiálny útok na východe Slovenska priamo na Vianoce: Opitý útočník dobodal ženu nožom

HUMENNÉ / Krvavo sa skončil Prvý sviatok vianočný na Zemplíne. 58-ročný muž v centre núdzového bývania dobodal o tri roky mladšiu ženu. Skončila v nemocnici a muž za mrežami policajnej cely. V dychu mu namerali viac ako dve promile alkoholu.

Žene ako prví prišli na pomoc záchranári. Susedia nahlásili, že muž na ňu vytiahol nôž. "Žena bola podľa informácií z telefonátu na tiesňovú linku 155 údajne zranená nožom. Utrpela viaceré poranenia, vrátane otvorenej rany na hrudníku. Záchranári ju ošetrili a transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Ku skutku došlo okolo druhej popoludní. Stalo sa to v budove, ktorá slúži ako ubytovňa pre sociálne slabšie rodiny. Ide o zariadenie núdzového bývania. Miesto činu zabezpečili policajti a počkali na príchod kriminalistického technika. "Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k zraneniu u 55-ročnej ženy. Išlo o bodné rany v oblasti brucha," ozrejmila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Policajti podozrivého 58-ročného muža odviedli z miesta činu s putami na rukách. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil v cele policajného zaistenia. "Muž bol podrobený aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, a to viac ako 2 promile," povedala Ligdayová. Policajti v tomto prípade už aj začali trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Po tom, ako policajti z miesta odišli, byt zostal zapečatený. Ženu hospitalizovali v nemocnici. "Polícia preveruje všetky okolností, za akých došlo k ublíženiu na zdraví tejto ženy," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy