Skoro jasno
22°
Bratislava
Mestský policajt prešiel do protismeru a havaroval, počas jazdy nebol triezvy
Zdielať na

Mestský policajt prešiel do protismeru a havaroval, počas jazdy nebol triezvy

BANSKÁ BYSTRICA / Šoféroval pod vplyvom alkoholu, spôsobil dopravnú nehodu. Mestský policajt skončil so svojim terénnym autom v priekope. Za Banskou Bystricou prešiel do protismeru. Šťastím bolo, že nikoho nezranil.

Havaroval neďaleko Banskej Bystrice. Na hlavnom ťahu z Horehronia prešlo terénne auto, ktoré šoféroval 26 ročný vodič do protismeru a skončilo prevrátené v priekope.

"Nevenoval sa a neprispôsobil svoju jazdu vozovke, prešiel do protismeru a prevrátil sa na bok," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Petra Kováčiková. Za volantom terénneho auta sedel 26 ročný mestský policajt. Paradoxne, muž, ktorý dohliada na poriadok v meste, nebol triezvy. Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu. Policajti mu krátko po nehode namerali necelé jedno promile. "Dychová skúška preukázala, že vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu, zadržali mu vodičský preukaz," doplnila hovorkyňa. Vodič vyliezol zo zdemolovaného auta sám, ošetrili ho záchranári, vyviazol bez vážnejších zranení. Jediným šťastím bolo, že svojou riskantnou jazdou nikoho ďalšieho neohrozil. V tom čase tadiaľ neprechádzali iné autá a nedošlo k väčšej kolízii. "Malo by byť v záujme každého, aby jazdil bezpečne a neohrozil seba ani iných. Za volant bez alkoholu, jazdiť pomaly a neriskovať, aj to je záruka, že si čaro Vianoc vychutnáte v kruhu svojich najbližších," odkazuje hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy